Espacio publicitario

Dissabte 28/1/2023 a les 10h. des del Passeig de Cervantes

A les 11.30 projecció del curt documental

El 9 de juliol del 1873, Severí Albarracín va pujar a l’Ajuntament per negociar amb Agustí Albors en representació de les treballadores i treballadors, més de 10.000, que omplien la plaça. En nom del poble d’Alcoi, el líder anarquista de l’AIT va reclamar una reducció de la jornada laboral, millores salarials i la vara d’alcalde.

Pelletes no va acceptar, va eixir al balcó i va disparar. Era el senyal. Des del campanar, els guàrdies van fer una descàrrega. Van haver dos morts i alguns ferits. Però lluny d’acovardir-se, els manifestants van fer front a l’agressió: “Va haver lluita, es van aferrissar les passions i es van cometre excessos, però no tants”.

Col·lectiu #Revolta1873

Espacio Publicitario

Deja un comentario