Espacio publicitario

Ara fa quasi quatre anys, que per primera vegada ens presentàvem a unes eleccions municipals. Aquesta primera legislatura no ha sigut fàcil: la pandèmia, la crisi sanitària, social i econòmica, la guerra a Europa, la inflació. I a banda, els problemes que arrossega la nostra ciutat. Però és davant les dificultats quan són més necessàries que mai les polítiques valentes que posen en el centre a les persones i el seu benestar i que tinguen com a objectiu garantir el futur.

Des de Podem Alcoi, durant aquesta primera legislatura a l’ajuntament, hem treballat de valent per tal d’aconseguir que així fora, tractant d’apropar la política del govern municipal a la nostra proposta de ciutat. Com sol passar, en unes ocasions ho hem aconseguit i en altres no. Sense conformar-nos, estem orgullosos de totes les millores que hem aconseguit per a la vida dels alcoians i alcoianes i per a la nostra ciutat en tan poc temps.

Hem centrat els nostres esforços en millores molt necessàries a diferents barris de la ciutat, totes elles treballades amb les diferents associacions veïnals: l’actuació de millora a Sant Pancraç i Donya Amàlia, la reparació i renovació del clavegueram al barri de Batoi, la modernització i substitució de la il·luminació al carrer Mestre José Ribera Montes, la creació d’un semàfor a demanda i un pas de vianants al carrer Alacant per garantir i millorar la seguretat viària a la zona, o les millores als polígons industrials entre d’altres. O també la creació d’una brigada de reforç per al manteniment de parcs i jardins formada per persones en risc d’exclusió social o amb problemes d’accés al món laboral. Altres, com l’actuació integral a la Zona Alta o l’estudi de l’estat de vessants i barrancs per prioritzar i portar a terme les actuacions de consolidació necessàries, segueixen sense veure la llum.

També hem treballat per millorar els problemes d’accés a l’habitatge, aconseguint la creació de l’Observatori Municipal d’Habitatge, ferramenta per buscar opcions d’increment del parc públic d’habitatges socials o la rehabilitació dels existents, entre d’altres funcions. Altre cavall de batalla ha sigut la recuperació de serveis públics privatitzats. Si bé el govern municipal ha decidit aquest últim any prorrogar o privatitzar tant el servei d’aigua potable, el servei de transport públic o la recollida de residus amb la dreta, hem aconseguit amb molt d’esforç i insistència la creació de la primera Empresa Pública a Alcoi, una ferramenta que permetrà iniciar la recuperació de serveis a la ciutat amb un govern que tinga voluntat de fer-ho, i així, poder millorar els serveis que oferim a la ciutadania i fer-ho estalviant recursos econòmics.

Les oportunitats que Alcoi ofereix a la seua gent és altra de les qüestions que han centrat els nostres esforços. Aconseguint, per exemple, que es posen en marxa les ajudes ‘Consolida’, per a que les iniciatives emprenedores de la ciutat tinguen suport de l’administració, no només per iniciar els seus projectes sinó també per a consolidar-los. Hem aconseguit també la reducció de taxes durant la pandèmia per ajudar a sobreviure als negocis de la nostra ciutat a la situació generada per la pandèmia, o les ajudes econòmiques per a pimes i micro-pimes per ajudar a fer front a la muntada de preus de l’energia. Així com modificacions a les ordenances fiscals perquè les famílies amb menys recursos paguen menys o queden exemptes de les taxes municipals o que els grans tenedors d’habitatges i amb valors cadastrals per damunt d’un milió d’euros paguen més per garantir millor progressivitat fiscal en un context complicat com l’actual.

Una qüestió en la que no hem trobat la voluntat del govern ha sigut en la participació ciutadana i en la necessitat d’escoltar a la ciutadania. Un exemple és el procés de conversió del centre en zona de vianants, on el govern no ha escoltat als veïns i veïnes. I encara que vam aconseguir la creació de la Comissió de Seguiment per donar veu al veïnat del centre, aquesta ha sigut convocada pel govern només en una ocasió. I sense que aquesta servira per resoldre les dificultats que han aparegut amb la conversió. I així amb moltes altres qüestions on hem reivindicat la necessitat d’escoltar a les persones que fan possible el dia a dia del nostre poble amb una participació real (que també reivindiquen les AA.VV. d’Alcoi) i on el govern no ha estat disposat a fer-ho. O no amb les ferramentes que fan que aquesta participació siga útil i efectiva. No és el mateix fer veure que dones participació, que permetre de veritat influir en les polítiques que es porten a terme.

Després d’aquests quatre anys, com deia abans, estem satisfets pel treball que hem portat a terme des de Podem Alcoi però no ens conformem. Sabem que Alcoi necessita més, mereix més i pot més.

Necessitem cuidar més i millor la nostra ciutat, necessitem polítiques més valentes que posen al centre el benestar de la gent, necessitem més oportunitats per desenvolupar un projecte de vida, necessitem una ciutat més sostenible social, econòmica i ambientalment, una ciutat més inclusiva i amable i un govern que implique a la gent en la vida i les decisions de la ciutat. I amb tu, volem fer-ho possible a partir del proper 28 de maig. Perquè amb tu, podem.

AARÓN FERRÁNDIZ SANTAMARÍA

REGIDOR PODEM ALCOI

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario