Espacio publicitario

L’IES Andreu Sempere organitza la I Fira de les ciències

Amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i incrementar la cultura científica de l’alumnat

L’IES Andreu Sempere posa en marxa la I Fira de les ciències que tindrà lloc el proper dimecres 19 d’abril. Al llarg de tot el matí, l’alumnat de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat participarà en diferents tallers sobre pressió atmosfèrica, estomes, ADN, molècules, dones científiques, electromagnetisme i triatló matemàtic essent els propis alumnes els presentadors de les activitats.

El centre compta també amb la col·laboració del Campus d’Alcoi de la UPV i del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant que presentaran la seua oferta formativa a més de tres xarrades del Programa Divulga UA sobre Lluita contra el canvi climàtic a càrrec de la Dra. Mercedes Pastor Blas; Ametropies a càrrec del Dr. Julián Espinosa Tomàs i La tensió superficial de l’aigua a càrrec de la Dra. Natalia García Rey. El bloc de xarrades científiques es completa amb la conferència sobre Les dones pioneres de l’exploració espacial que impartirà la Dra. Amelia Ortíz Gil, directora de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

La proposta divulgativa es completa amb un taller d’arqueologia impartit per Palmira Torregrosa, directora del Museu Arqueològic d’Alcoi, un altre de lutheria que oferirà Jaime Julià, exCEO de Guitarras Alhambra i assessor de Guitarra Paco Castillo, i el taller Matemagia del Museu Didàctic i Interactiu de Ciències d’Oriola.

Tal destacar també les activitats audiovisuals sobre ciències amb programació de documentals científics i la xarrada Ficció o ciència? El que abans era ficció, hui és ciència de Virgilio Colomina, professor jubilat de matemàtiques i comentarista de Ràdio Alcoi.

Finalment, al vestíbul del centres la comunitat educativa podrà gaudir de les presentacions de diferents empreses alcoianes com Foradia, Nirvel i AITEX.

Espacio Publicitario

Deja un comentario