Espacio publicitario

El CAEHA-Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics presenta una completa programació per commemorar el 150é aniversari de la insurrecció internacionalista

Dijous passat, l’entitat cultural va presentar un facsímil de l’obra de Juan Botella de 1913, acompanyat de les rèpliques anarquistes que va provocar

Sindicats, la Universitat d’Alacant, fundacions, administració i associacions s’uneixen per oferir una rica oferta cultural a l’alçada de l’efemèride

El proper dimarts, dia 2 de maig a les 19h,. el CAEHA inaugurarà l’exposició “Alcoi 1873. EL PETRÓLIO. 150 aniversari” al Club d’Amics i Amigues de la UNESCO d’Alcoi. Una completa mostra elaborada per Àngel Beneito i Francesc X. Blay que recull les causes, les conseqüències i els fets d’un esdeveniment que va donar la volta al món fa ara 150 anys.

Es tracta del tret de sortida d’una ampla programació que tindrà la seua cloenda al mes de novembre. Per a la seua confecció, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics ha contat amb la col·laboració de l’Associació Cultural Institut Obrer de València, la Fundació Salvador Seguí, la Confederació Nacional del Treball – Associació Internacional de Treballadors, Comissions Obreres del País Valencià, la Confederació General del Treball, el Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant, la Fundació Mutua Levante, l’Ajuntament d’Alcoi, la Unió General de Treballadores i Treballadors del País Valencià, Intersindical Valenciana i el Club d’Amics i Amigues de la UNESCO d’Alcoi.

A partir de la inauguració de l’exposició del dimarts dia 2, totes les xarrades seran en dimecres i a les 19 hores, però el lloc variarà, perquè es tracta d’arribar a tots els racons de la ciutat. La Seu de la UA (Cambra de Comerç), la Fundació Mútua Levante, el Centre Cultural Ovidi Montllor, el saló d’actes de CCOO, la seu de la CNT, el Club UNESCO i el saló d’actes de la UGT albergaran les ponències de Rosana Gutiérrez, Alicia Mira, Lluís Vidal, Jordi Tormo, Pere Beneito, David Peidro, Diego Fernández, Àngel Beneito i José Joaquín García. A més, participaran també Francesc X. Blay i Amèlia García en la presentació de l’exposició, Àlvar Verdú en la visita guiada i la presidenta del CAEHA, Elisa Beneyto, en la presentació de la programació. Seran uns mesos d’intensa activitat de difusió del coneixement que hem acumulat les darreres dècades sobre un tema que continua donant molt que parlar

Juntament amb les xarrades, el CAEHA ha elaborat uns materials de divulgació. Per una banda, un catàleg de l’exposició que estarà a disposició de tothom a partir del dimarts. I un facsímil de l’obra de Juan Botella Asensi, el que fora Ministre de Justícia durant la República, titulat Vindicatoria de Albors, acompanyat de les respostes llibertàries que va suscitar.

A més, el CAEHA s’ha proposat deixar una empremta indeleble en la ciutat de la commemoració i, per això, han preparat la recol·locació de la placa on es recorda la capitalitat d’Alcoi de la Federació Regional Espanyola de l’Associació Internacional dels Treballadors (FRE de l’AIT). Tot i que encara no podem avançar quan serà possible fer-ho, a l’espera que ens ho comuniquen des de l’Ajuntament.

Adjuntem díptic amb la programació completa (recordeu que l’acte de l’1 de maig ha quedat ajornat) i fotografies de la presentació de dijous passat a la Fundació Mutua Levante

Espacio Publicitario

Deja un comentario