• Salvem el Tren va demanar a l’Ajuntament d’Alcoi que s’incrementaren substancialment les freqüències de la línia Alcoi-Xàtiva-València i que creara una campanya per a promoure l’ús del tren amb motiu de les festes de Sant Jordi, però ni tan sols va rebre resposta
  • Tal com estava previst, les passades festes van tindre una enorme assistència de visitants, i per tant un important increment de la mobilitat a la ciutat, majoritàriament en transport privat davant de les irrisòries opcions amb el transport públic
Espacio publicitario

2 / maig / 2023

El passat mes de març “Salvem el Tren” de l’Alcoià i el Comtat va demanar a l’Ajuntament d’Alcoi que realitzara les gestions necessàries amb Renfe amb l’objectiu de programar trens especials en la línia Alcoi-Xàtiva-València durant les festes de Sant Jordi.

Tal i com es va pronosticar, hi hagué un fort increment de la mobilitat en les festes que justificava sobradament la programació de trens especials, no sols per qüestions de sostenibilitat ambiental sinó també per una millor gestió de l’espai públic i per un accés democratitzat a totes les persones, ja que moltes no tenen vehicles privats o no en volen fer ús en dies tant massificats. Malauradament l’Ajuntament d’Alcoi va fer l’òbila davant les propostes plantejades per “Salvem el Tren”.

La plataforma recorda que en alguns anys Alcoi va comptar amb trens especials per festes i fins i tot es facilitava el moviment per la ciutat amb autobusos llançadora per a traslladar els visitants des de l’estació fins al pont de Sant Jordi. Actualment, hi ha poblacions que sí compten amb aquest servei especial en festes; així, per exemple Renfe va augmentar les freqüencies amb motiu de les Falles de València d’enguany. Per tant, un increment puntual és ben possible. Per tot això la plataforma ciutadana ha rebut amb indignació la falta de preocupació de l’Ajuntament d’Alcoi.

Salvem el Tren mostra la seua incredulitat davant de la desatenció de l’Ajuntament d’Alcoi en la promoció del transport públic col·lectiu i en especial del ferrocarril. Aquest ha de ser un objectiu vital per la millora de les connexions d’Alcoi amb les poblacions de les nostres comarques que democratitza i fa més sostenible la mobilitat. Però les freqüències actuals (les mateixes que en pandèmia) fan pràcticament impossible conciliar horaris de vida amb el tren.

L’alcalde d’Alcoi va afirmar en el plenari del mes de març que les exigències d’augmentar freqüències es durien a terme després de les millores d’infraestructures (unes millores que mai arriben malgrat les promeses fetes). Arran d’estes declaracions “Salvem el Tren” assegura que l’augment de freqüències és possible i desitjable abans que comencen les futures obres i que tindre un millor servei ara seria beneficiós per a augmentar el nombre d’usuaris i l’hàbit d’utilitzar la línia.

Salvem el Tren recorda que han tingut temps suficient per a poder millorar el servei però que les excuses, la desídia i la falta d’iniciativa han caracteritzat el Govern municipal pel que fa a aquest tema.

Espacio Publicitario

Deja un comentario