Espacio publicitario

Este matí s’ha celebrat el Plenari per a l’aprovació del pressupost municipal del 2023. Tal com s’ha assenyalat per part de la plataforma municipalista Guanyar Alcoi, segons la llei, el pressupost «hauria d’haver-se presentat a finals de l’any passat. Seria el normal. La llei també diu que l’esborrany s’hauria de presentar abans del 15 d’octubre. I que s’hauria d’aprovar abans del 31 de desembre», Pablo Gonzàlez, portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi ha assenyalat a més que «presentar el pressupost ara i aprovar-lo en plena campanya electoral té una clara intenció electoralista. I entenem que no es pot utilitzar la institució en benefici propi».

Guanyar Alcoi ha votat en contra d’uns pressupostos que, com deia González, «estan unflats, tal com assenyalen informes de l’Ajuntament, tenen una clara intenció electoralista i no aporten diners on es necessita que és en millorar els serveis públics i en fomentar l’ocupació a través de la innovació o la cultura».

Des de la plataforma ciutadana s’ha assenyalat que este pressupost no és el que necessita Alcoi, «és un pressupost que no dona resposta a les necessitats que té a Alcoi ni a curt ni a llarg termini», remarcava el portaveu.

A una setmana del plenari municipal, el govern de Toni Francés repartia la documentació a l’oposició perquè estudiara els documents, «hi ha informes de la Intervenció General de Comptes de l’Ajuntament que diuen que els ingressos estan unflats i que, per tant, no es pot considerar un pressupost quadrat, tal com demana la llei que es presente. Això ens preocupa molt, perquè fa anys que endeutem a l’Ajuntament de manera no sostenible», assenyalava González.

A Guanyar Alcoi, s’informa des de la plataforma, el pressupost no els agrada perquè no compta amb partides per a la rehabilitació del centre d’Alcoi o d’altres barris com Santa Rosa o Batoi; tampoc amb partides per a revertir la dolenta situació econòmica d’Alcoi, no s’aposta pel foment de la indústria a través de la universitat o de la formació professional, ni tampoc s’inverteix rotundament en projectes innovadors i d’alta tecnologia; no els agrada gens que baixen moltes partides de cultura perquè això vol dir que tindrem menys activitats culturals a la ciutat; ni tampoc els convenç que en este pressupost es consolide la privatització de l’aigua que bevem, la recollida de la brossa o la neteja dels carrers i remarquen: «Guanyar Alcoi volem un pressupost que active l’economia, que aposte de forma decidida per un reforçament de la indústria a través d’inversions en projectes tecnològics i en la indústria 4.0; que cuide de la gent que més ho necessita, invertint en els serveis socials per a millorar l’acompanyament i assistència que presta l’ajuntament i millorar l’atenció al nostre veïnat; volem un pressupost que recupere ja el Teatre Principal i la seua programació; també necessitem que pense en la crisi climàtica, que aposte pel transport públic i per la mobilitat sostenible, necessitem més freqüències d’autobús, sobretot en les hores puntes. En definitiva, Alcoi necessita un pressupost que no tindrem, i per això, per a canviar esta dinàmica, necessitem guanyar Alcoi», declarava Sergi Rodríguez, candidat de Guanyar Alcoi, a la finalització del Plenari.

Espacio Publicitario

Deja un comentario