Espacio publicitario

Des de Podem Alcoi no podem sentir-nos més orgullosos i orgulloses de la representant triada per a liderar la candidatura d’aquest 2023; una dona preparada, amb il·lusió, experiència i, sobretot, ganes d’oferir-li un futur millor a Alcoi. No obstant això, hi ha un aspecte que crida l’atenció, o més aviat, que grinyola. En l’article anterior ja esmentava que Trini Rubio és l’única dona que es presenta a alcaldessa i que era un aspecte que caldria destacar, doncs bé, allà anem!

En ple segle XXI, on els debats sobre igualtat són quasi ineludibles en el panorama polític, on tots i totes són bandereres i capdavanteres del feminisme i es postulen en contra de la violència de gènere i a favor de l’equitat, de l’empoderament i d’un repartiment just de drets i obligacions (encara que sabem que hi ha excepcions més que evidents), la realitat és que només hi ha una dona encapçalant una llista electoral. I sé que moltes persones poden pensar que mentre la representació femenina en les llistes de cada partit siga paritària no estan fent res malament, simplement ha donat eixa “casualitat”. Però totes i tots sabem que no és el mateix que et donen un número en una llista que un lloc des del que defensar, amb la teua pròpia veu, allò pel què lluites.

Una dona que està trepitjant fort des de fa ja algun temps en l’escena política és Yolanda Díaz amb el seu nou projecte Sumar. Cal tindre en compte que de moment no és un partit polític, sinó un moviment social que persegueix saber quines són les necessitats de la gent, escoltar el poble i recollir tota la informació necessària per a transformar-la en un propòsit real que pot arribar a convertir-se en partit polític. Una cosa tan simple com adonar-se que si vols ser la representant d’un determinat lloc, has de saber què necessita per a millorar i tindre una major qualitat de vida i, que sembla que a molts i moltes se’ls ha oblidat aquest objectiu, tan essencial per ocupar un lloc de tal magnitud com pot ser el d’alcaldessa o alcalde.

I, encara que les comparacions són odioses, si traslladem la intenció més fonamental de Yolanda Díaz a un nivell més local, no podem fer una altra cosa que pensar en Trini Rubio. L’alcaldable de Podem Alcoi ha confeccionat, juntament amb el seu equip, un programa electoral des de i per a la ciutat d’Alcoi. Ha estat escoltant des de diferents perspectives què és el que necessita la gent per a viure millor ací, i quines mesures cal prendre perquè es facen realitat. Per descomptat, i per a no desviar-nos del tema de la igualtat i de la representació de la dona en la política, o la falta d’ella en aquesta, Trini també ha tingut en compte la importància d’elaborar un programa que estiga realitzat des de la perspectiva de gènere, atenent a les necessitats de la gent d’Alcoi però que no s’oblide de les necessitats bàsiques de les dones alcoianes, que igual que la resta de dones a Espanya pateixen una desigualtat estructural, i per aquest motiu els dona veu i espai, perquè siga present dins del partit i de l’actualitat, la representació de les dones en política.

Amb motiu del 28M, a Alcoi s’estan fent diverses accions de difusió per a donar a conèixer als i la candidata en les pròximes eleccions, com debats, entrevistes, articles, etc. i és ací on també destaca la poca participació de les dones. De fet, en els debats que setmanalment es donen lloc en una coneguda emissora de ràdio alcoiana, la presència de dones s’ha donat majoritàriament per part de Podem Alcoi, sent tres integrants de la llista, juntament amb la presència de l’alcaldable, les que hem defensat els projectes que portem en el nostre programa electoral; Andrea Martínez, Paula Llácer, i jo mateixa, Sara Maiques, som les que, juntament amb Trini Rubio, hem tingut l’oportunitat de donar visibilitat a les nostres propostes.

Supose, i això és només una opinió personal, que seria una poc hipòcrita defensar la igualtat de gènere deixant arrere les veus de les dones que t’acompanyen en el teu projecte, seria com un: “elles tenen el seu lloc en la llista, però millor parle jo per elles”. Per això, quan diem que tots i totes les integrants de la llista de Podem Alcoi són importants és cert i ho hem demostrat; no som les quatre dones que encapçalem la llista, si parlem de números jo, per exemple, em trobe en el lloc 10. Però és important que les dones s’escolten, es vegen i es coneguen. Perquè elles millor que ningú, saben què necessiten les dones d’Alcoi.

Encara que he de ser justa i dir que darrere hi ha molta més gent, no sols la que conforma la llista o les persones que estem sent més visibles en debats i entrevistes (i ací també comptem amb la participació de companys com Carlos Gran, Aarón Ferrándiz o Andreu Bernabeu), gent que dona suport al projecte i al partit, que entenen que el millor per a Alcoi comença per treballar juntes i junts, que homes i dones hem d’unir forces per aconseguir una ciutat més igualitària, més justa, on totes les persones se senten incloses, cuidades, respectades, escoltades, perquè al final, el feminisme i la igualtat de gènere són això precisament, no pretén excloure a ningú, sinó unir per aconseguir un futur millor…i amb tu podem!.

SARA MAIQUES GALINDO

ÀREA IGUALTAT

PODEM ALCOI

Espacio Publicitario

Deja un comentario