Espacio publicitario

Compromís planteja contractar a 2.000 infermeres i infermers en Atenció Primària i Comunitària, incorporar nous perfils i garantir que les cites als centres de salut es donen amb un màxim de 72 hores. 

La coalició es reuneix a Elx amb associacions sociosanitàries i sindicats sanitaris de l’àrea de salut del Vinalopó per a explicar el programa sanitari de Compromís i garantir que la propera legislatura es finalitzara amb la reversió al sistema públic de les concessions sanitàries.

Elx, 22 de maig de 2023

La candidata a Les Corts Valencianes per Alacant, Aitana Mas, ha presentat a associacions i sindicats sanitaris part del programa de Compromís en matèria de Sanitat, del que ha destacat l’aposta dels valencianistes per incorporar 2.000 infermeres i infermers a l’Atenció Primària i Comunitària i destinar un 25% del total del pressupost sanitari a la primera línia sanitària.

Mas i les candidatures de Compromís per Elx i Compromís per Crevillent s’ha reunit en el centre social del Raval d’Elx amb les associacions sociosanitàries i els sindicats sanitaris per a mostrar les propostes electorals de la coalició i per a sentir al mateix temps les seues reivindicacions.

“La gestió sanitària dels últims anys es va centrar en revertir els retalls del Partit Popular. L’emergència sanitària ocorreguda amb la covid va posposar tota la revolució de l’atenció Primària, que està en marxa amb el processos de incorporació de personal, però que requereix d’una atenció especial per a ser més àgil i tindre més personal. La sanitat necessita més inversions”, ha assenyalat Mas.

En este sentit, Compromís planteja augmentar paulatinament el pressupost d’Atenció Primària fins al 25% del total sanitari, “ampliant els horaris dels centres de salut perquè puguen obrir de vesprada i garantint que les cites als centres de salut es donen amb un màxim de 72 hores”. Així mateix, els valencianistes preveuen incorporar nous perfils professionals als centres de salut com a professionals de la nutrició per a potenciar l’alimentació saludable i de professional de psicologia, un per cada centre i consultori.

Entre altres propostes, Mas ha destacat que la coalició impulsarà plans per a oferir ulleres gratuïtes a les persones en edat escolar o en situació de vulnerabilitat, així com ampliar el programa de salut bucodental a tots els menors en edat escolar i les persones en situació d’exclusió social.

Centres socioeducatiu i Salut Mental

En este marc, la candidata a l’alcaldia d’Elx, Esther Díez, ha assegurat que la prioritat per a Compromís d’aquesta legislatura que comença és millorar la Sanitat i l’Atenció Primària, així com impulsar en el municipi la posada en marxa del centre sociosanitari que oferisca un espai multifuncional per garantir la labor de totes les entitats en les millors condicions.

A més, entre les propostes concretes del programa electoral local es troben l’impuls, de la mà de la Generalitat Valenciana, per al procés de construcció del Centre de Salut en la zona del camp de futbol. També, posar en marxa el tercer servei d’Urgències extrahospitalàries (PAS) a l’Altet, completar les obres del consultori de La Marina i ampliar el consultori de La Foia.

Reversió  sanitària

A més a més, la coalició i les associacions i sindicats han coincidit en la necessitat de continuar amb les reversions sanitàries que falten a la Comunitat Valenciana i millorar els processos de cara a la reintegració dels professionals de les concessionàries sanitàries a la Marina Alta, Manises i el Baix Vinalopó.

Mas: “Concentraremos el 25% del presupuesto sanitario autonómico en la Atención Primaria”

Compromís plantea contratar a 2.000 enfermeras y enfermeros en Atención Primaria y Comunitaria, incorporar nuevos perfiles y garantizar que las citas en los centros de salud se dan con un máximo de 72 horas. 

La coalición se reúne en Elx con asociaciones sociosanitarias y sindicatos sanitarios del área de salud del Vinalopó para explicar el programa sanitario de Compromís y garantizar que la próxima legislatura se finalizará con la reversión al sistema público de las concesiones sanitarias.

Elx, 22 de mayo de 2023

La candidata a Las Cortes Valencianas por Alicante, Aitana Mas, ha presentado a asociaciones y sindicatos sanitarios parto del programa de Compromís en materia de Sanidad, del que ha destacado la apuesta de los valencianistas para incorporar 2.000 enfermeras y enfermeros a la Atención Primaria y Comunitaria, y destinar un 25% del total del presupuesto sanitario a la primera línea sanitaria.

Mas y las candidaturas de Compromís por Elche y por Crevillent se ha reunido en el centro social del Raval de Elche con las asociaciones sociosanitarias y los sindicatos sanitarios para mostrar las propuestas electorales de la coalición y para sentir al mismo tiempo sus reivindicaciones.

“La gestión sanitaria de los últimos años se centró en revertir los recortes del Partido Popular. La emergencia sanitaria ocurrida con la Covid  pospuso toda la revolución de la Atención Primaria, que está en marcha con el procesos de incorporación de personal, pero que requiere de una atención especial para ser más ágil y tener más personal. La sanidad necesita más inversiones”, ha señalado Mas.

En este sentido, Compromís plantea aumentar paulatinamente el presupuesto de Atención Primaria hasta el 25% del total sanitario, “ampliando los horarios de los centros de salud porque puedan abrir por la tarde y garantizando que las citas en los centros de salud se dan con un máximo de 72 horas”. Así mismo, los valencianistas prevén incorporar nuevos perfiles profesionales en los centros de salud como profesionales de la nutrición para potenciar la alimentación saludable y de profesional de psicología, uno por cada centro y consultorio.

Entre otras propuestas, Mas ha destacado que la coalición impulsará planes para ofrecer gafas gratuitas a las personas en edad escolar o en situación de vulnerabilidad , así como ampliar el programa de salud bucodental a todos los menores en edad escolar y las personas en situación de exclusión social.

Centro socioeducativo y Salud Mental

En este marco, la candidata a la alcaldía de Elche, Esther Díez, ha asegurado que la prioridad para Compromís de esta legislatura que empieza es mejorar la Sanidad y la Atención Primaria, así como impulsar en el municipio la puesta en marcha del centro sociosanitario que ofrezca un espacio multifuncional para garantizar la labor de todas las entidades en las mejores condiciones.

Además, entre las propuestas concretas del programa electoral local se encuentran el impulso, de la mano de la Generalitat Valenciana, de la construcción del Centro de Salud en la zona del campo de fútbol. También, poner en marcha el tercer servicio de Urgencias extrahospitalarias en El Altet, completar las obras del consultorio de La Marina y ampliar el consultorio de La Hoya.

Reversión  sanitaria

Además, la coalición y las asociaciones y sindicatos han coincidido con la necesidad de continuar con las reversiones sanitarias que faltan en la Comunidad Valenciana y mejorar los procesos de cara a la reintegración de los profesionales de las concesionarias sanitarias en la Marina Alta, Manises y el Baix Vinalopó.

Espacio Publicitario

Deja un comentario