• Destaquen, no obstant això, que els serveis diaris encara són insuficients i que els temps de viatge han augmentat de manera inacceptable.
  • La plataforma informa també que ADIF ja ha aprovat els projectes de construcció dels dos trams de la línia (Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi) i demana que les obres es liciten ja.
Espacio publicitario

29 / juny / 2023

«Salvem el Tren de l’Alcoià-el Comtat» valora positivament que RENFE haja recuperat, per fi, les freqüències de viatge de la línia ferroviària Alcoi-València. Aquesta era una reivindicació de la plataforma ciutadana, que en els dos últims anys ha denunciat de manera reiterada que no hi havia cap justificació per a mantindre la reducció d’horaris.

No obstant això, «Salvem el Tren» insisteix que les freqüències recuperades són encara insuficients i molt inferiors a les que ha tingut esta línia en anys anteriors.

Així, per exemple, a finals de la primera dècada del segle XXI hi havia 6 trens diaris d’Alcoi a València de dilluns a dijous, i 5 de divendres a diumenge. Per a la tornada de València cap a Alcoi hi havia 5 trens diaris de dilluns a dijous i 4 de divendres a diumenge.

Ara, en canvi, RENFE pretén que ens conformem amb només 4 trens diaris de dilluns a divendres, 2 els dissabtes i 5 els diumenges. L’empijoratment del servei en este sentit és prou evident i suposa un obstacle important per a la utilització del tren.

També destaquen que la duració del trajecte també ha augmentat de manera inacceptable: «Si abans de la pandèmia el temps màxim de viatge era de 2 hores i 15 minuts, ara ha passat a ser de 2 hores i 47 minuts».

Un pas avant pel que fa a les obres de renovació de la via

«SALVEM EL TREN» informa també que ADIF, després de diversos endarreriments, ja ha aprovat per fi els projectes de construcció dels dos trams de la línia: el de Xàtiva-Ontinyent i el d’Ontinyent-Alcoi.

Segons les contestacions d’ADIF a les peticions d’informació presentades per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció (que forma part de la plataforma ciutadana), el 30 de gener d’enguany es va produir l’aprovació definitiva del projecte de construcció del tram Xàtiva-Ontinyent, mentre que el projecte del tram Ontinyent-Alcoi es va aprovar el passat 22 de maig.

Recorden que en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 es van habilitar 10 milions d’euros per a l’execució d’aquest projecte (que tindrà un pressupost aproximat de 150 milions).

Consideren, per tant, que no hi ha ja cap impediment perquè ADIF licite ja de manera immediata l’execució de les obres de reforma de la infraestructura, imprescindibles per a la necessària millora del servei ferroviari Alcoi-València. 

Salvem el Tren de l’Alcoià-El Comtat continuarà endavant amb les seues activitats fins que la millora de la línia siga una realitat: «És el moment de mantindre la mobilització ciutadana i de les institucions de les nostres comarques. No podem permetre que, com en ocasions anteriors, el projectes de millora redactats es queden en un calaix i que les obres no es duguen a terme»».
Per la millora del tren Alcoi-València!No podem perdre el tren del futur!

Plataforma SALVEM EL TREN de l’Alcoià-el Comtat
• Twitter: https://twitter.com/salvemeltren• Wordpress: https://salvemeltren.wordpress.com• Facebook: https://www.facebook.com/salvemeltren• Instagram: https://www.instagram.com/salvemeltren• YouTube: https://www.youtube.com/@salvemeltren

Espacio Publicitario

Deja un comentario