Espacio publicitario

El món s’ha vist impactat el dissabte 7 per la gran ofensiva de la resistència palestina, encapçalada pel moviment Hamas, que des de la Franja de Gaza ha llançat milers de coets cap a Israel.

En aquest sorprenent atac, la resistència palestina ha aconseguit penetrar per via terrestre amb milicians en 25 punts diferents de la frontera sud amb Israel. Acció en la qual haurien pres com a ostatges a més de 100 persones entre civils i militars.

Es considera que hi ha hagut 200 morts i milers de ferits a Israel. Les imatges han mostrat a milicians palestins cremant un tanc israelià, i detenint als seus ocupants, així com transitant per la Franja de Gaza amb vehicles militars capturats a l’exèrcit israelià, davant l’alegria popular. Mai havia passat una cosa així.

Israel, i especialment el govern ultradretà de Netanyahu, ha patit un dels atacs més humiliants de la seva història. Que colpeja a l’aparell invasor sionista que presumeix de les seves armes i la seva tecnologia. Tots els seus serveis d’intel·ligència i de seguretat han fallat. Des de la Cúpula de Ferro i l’Honda de David a l’Arrow. Els sistemes de defensa aèria d’Israel són tan sofisticats i han estat tan reeixits que Finlàndia i Alemanya acaben de comprar-los.

Això només s’explica per dues raons: 1) per l’aguda crisi política que pateix l’invasor des que Netanyahu va voler aplicar una reforma judicial que és rebutjada per mobilitzacions massives setmanals de la mateixa població israeliana, i que ha dividit fins a les mateixes forces de seguretat i militars, i 2) per l’extraordinària i indestructible fortalesa i massividad de la resistència palestina, que porta 75 anys de lluita contra l’estat d’apartheid.

Aquesta inesperada ofensiva des de la Franja de Gaza no és més que la reacció lògica davant el cansament del poble palestí que des d’abans de 1948 ve sofrint quotidianament els assassinats de joves, nens, dones i ancians a Gaza, Cisjordània i tots els territoris ocupats pel sionisme israelià. Cansament pel robatori de les seves terres, la crema d’arbres d’olivera, la destrucció dels seus habitatges, crema de vehicles; tota mena d’humiliacions en els punts de control establerts per Israel a les fronteres amb Gaza i els territoris ocupats. La Franja de Gaza és una “presó a cel obert” que pateix un bloqueig criminal d’Israel i on la major part de la població viu per sota dels nivells de pobresa.

En el que va de 2023, 250 palestins han estat assassinats, dels quals 44 són nens, 38 a Cisjordània i 6 a Gaza. Els dos últims anys s’han produït xifres rècord de palestins assassinats per les forces militars d’Israel.

A Cisjordània quotidianament els colons armats i secundats per les forces de seguretat (i encoratjats pel govern ultradretà de Netanyahu) maten, ataquen les propietats dels palestins, mentre avança inexorablement la neteja ètnica, amb l’expulsió de palestins als quals se’ls destrueixen les cases.

En els últims dies s’han empitjorat els atacs dels colons i de l’exèrcit sionista. Desenes de colons, amb el suport d’organitzacions d’extrema dreta i interreligioses, han entrat per la força els últims cinc dies en la mesquita d’Al Aqsa en l’ocupada Jerusalem Est. La mesquita és el tercer lloc més sagrat del món per als musulmans.

L’atac d’avui no és més que l’expressió del legítim dret del poble palestí a defensar-se enfront del crim i el genocidi que comet l’estat genocida-sionista d’Israel des de fa dècades.

Davant això, s’ha format una santa aliança de l’imperialisme nord-americà, la Unió Europea, diferents governs burgesos del món, i els grans mitjans de comunicació, titllant de terroristes a les milícies palestines.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va catalogar l’acció com un “”sense sentit«» i com a “terrorisme”, mentre que va afirmar que l’entitat racista i genocida d’Israel “tenia dret a defensar-se”. Per part seva, Biden es va comunicar amb Netanyahu i li va dir que “Israel tindria tot el que necessiti per a defensar-se”. Fins al fals “esquerrà” Lula ha sortit, vergonyosament, a denunciar les accions dels palestins de “terrorisme” i a defensar a Israel. Terrorista és Israel, l’estat d’apartheid, el sionisme invasor i racista, que porta més de set dècades d’opressió i neteja ètnica. Les accions de la resistència palestina no són terrorisme, són accions de legítima defensa de les seves terres, de les seves vides i de la seva dignitat.

Ara Netanyahu secundat per l’imperialisme ianqui i europeu, surt a proclamar una nova guerra criminal, bombardejant obertament a la població de la Franja de Gaza i a amenaçar amb una nova invasió terrestre.

Des de la Unitat Internacional de Treballadores i Treballadors-Quarta Internacional (UIT- QI) donem la nostra solidaritat indestructible al poble palestí que valerosament continua defensant les seves terres i drets enfront de l’ocupant sionista.

La UIT-QI reafirma que l’única solució possible a la situació a la regió és lluitar per la fi de l’estat sionista i genocida d’Israel i per un estat únic laic, democràtic i no racista en tot el territori històric de Palestina, on a partir la devolució de les terres i cases robades als palestins, puguin conviure totes les comunitats en el marc del respecte de totes les creences.

Fem una crida a què els pobles del món es mobilitzin i mostrin el seu suport als palestins, com ja està succeint a Turquia i altres països. Cridem a les organitzacions populars sindicals, democràtiques i d’esquerra a mostrar la seva solidaritat activa amb el poble palestí, donant suport a la seva actual resistència i repudiant els criminals bombardejos perpetrats per l’estat sionista d’Israel.

Unitat Internacional de Treballadores i Treballadors-Quarta Internacional (UIT-QI)

Espacio Publicitario

Deja un comentario