Inicio Concentaina Exposició a partir de l’1 de novembre a la sala Audiovisual del...

Exposició a partir de l’1 de novembre a la sala Audiovisual del Palau Comtal de Cocentaina a la 677 edició de la Fira de Tots Sants. NO OBLIDEM, del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina.

0
55

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina (Alcoià i Comtat) estarem per primera vegada a la 677 edició de la Fira de Tots Sants, la fira de les fires, tenim l’oportunitat d’Exposar i podran visitar la massiva influència de públic, els 23 panells (Roll-up) de la Unitat Didàctica NO OBLIDEM juntament amb un audiovisual de les activitats que s’han anat desenvolupant als IES, CEIP i FRA en aquests dos escassos anys, tot això en la sala d’audiovisual del Palau Comtal.

NO OBLIDEM és una proposta didàctica del Fòrum feta en col·laboració amb professors de Geografia i Història dels instituts IES Serra de Mariola (Muro), IES Pare Arques (Cocentaina) i IES Andreu Sempere (Alcoi), les il·lustracions de Roman Sánchez.

L’objectiu d’aquesta proposta és facilitar l’ensenyament de la Segona República, la Guerra Civil i la Dictadura, per conéixer millor els fets del passat a la seua integritat, explicant com la repressió franquista va afectar la nostra societat, a partir de la nostra història comarcal.

NO OBLIDEM està estructurat en dues parts: el quadern de lectura, amb informació i il·lustracions sobre els diferents vessants de la República, la Guerra i la Dictadura, i el banc de recursos a internet que es pot fer servir a l’aula, amb propostes d’activitats, de visites a llocs de la memòria, documentals, pel·lícules i llibres per ampliar i millorar l’aprenentatge sobre aquesta època.

Gràcies a l’Ajuntament i en especial a la regidoria de Memòria Històrica i la de Fira, per donar-nos la possibilitat en aquest marc tan important com és la Fira de tots els Sants de Cocentaina, d’exposar la nostra Unitat Didàctica

NO OBLIDEM, que va ser creada per introduir-la a l’educació i també per a la societat en general per veure si aporta el seu granet de sorra a una part d’aquesta societat que no acaba d’assumir el trauma de 40 anys de dictadura franquista i recuperem les veus dels que van lluitar per la LLIBERTAT i la DEMOCRÀCIA i que tants anys han estat en silenci.

Els enllaços del Fòrum: memoriahistoricacocentaina@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063524680380
https://sites.google.com/view/frummhidcocentaina/p%C3%A0gina-principal

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR