Espacio publicitario

Continua la defensa pel futur de l’espai comunitari ‘Ca la Caixeta’

El jutjat de primera instància número 5 de València ordena executar el dimecres 15 de novembre a les 9 del matí el desallotjament de la llar situada a la reivindicativa finca de Caixers, 2, la porta 2, una vegada més sense una sentència ferma. Les veïnes temen per la continuitat del Centre Social situat a la part inferior de l’immoble.

Tant el centre social com les vivendes que formen part d’aquest edifici emblemàtic han sigut durant anys símbol de resistència front a les dinàmiques especulatives dels fons d’inversió estrangers.

L’any 2019 l’empresa Good Capital S.L va expulsar a la majoria de les veïnes amb pràctiques d’extorsió i mobbing.

Aquests fets van ser denunciats per les residents del barri i els col.lectius Veinat en Perill d’Extinció junt amb Entrebarris.

Tot i no haver pogut evitar les expulsions, les protestes socials van paralitzar la conversió del edifici en apartaments turístics de luxe.

Actualment, un grup de joves ha okupat les vivendes buides i el baix comercial, reconvertint-lo en un centre autogestionat i anarquista, obert al barri i a altres projectes de la ciutat de València. Per defensar aquest projecte, es convoca a individualitats i col.lectives el dia 15 a les 8 del matí en Caixers 2, sota el lema ‘Front a la turistificació, espais comunitaris’.

València, 12 de Novembre, 2023

Espacio Publicitario

Deja un comentario