Espacio publicitario

Carlos Rodriguez, 22 de novembre de 2023

Rhenus Automotiu és una empresa de logística i emmagatzematge del polígon de Joan Carles I d’Almussafes (País Valencià), però tenen un únic client: Ford. Per a la multinacional automobilística fan a la seqüència de peces, és a dir preparar les comandes segons el vehicle i el model per a estalviar treball a la fàbrica central en una externalització de manual, ja que ni Ford podria funcionar sense els serveis de Rhenus, ni l’altra tindria sentit sense Ford.

L’empresa va comunicar al comité d’empresa la recessió de contractes per als 120 treballadors i treballadores que seran acomiadats el 31 de desembre del 2023, amb l’excusa que Ford ha reduït la producció. Però la veritat, segons denuncien els treballadors, és que Ford ha trobat un proveïdor que els fa les mateixes tasques, però més barates: un Centre Especial d’Ocupació.

Davant aquesta situació, la plantilla hi han decidit en assemblea convocar vaga indefinida mentre l’empresa continue presentant una proposta de pagar-los vint-i-dos dies per any treballat i un reforç lineal de mil euros. De totes maneres, el comité d’empresa on CGT és majoritària continua reunint-se amb l’empresa per a aconseguir unes condicions dignes.

Per desgràcia aquesta empresa no és l’única del Polígon que ha tancat i ha deixat als treballadors al carrer, ja en el seu moment van escriure sobre dels EROS i ERTES que la mateixa Ford ha realitzat entre els seus treballadors i treballadores i els que estan encara en perspectiva.

És una fase més de la crisi que el sector de l’automòbil està arrossegant. Ja en el 2021 l’empresa Nissan deixe al carrer gairebé 2500 treballadors i treballadores de la plantilla matriu que van rebre indemnitzacions i un compromís de lloc de treball prioritari en la futura reindustrialització, aquesta reindustrialització mai va arribar, així mateix els treballadors de les empreses subcontractades també se’n van anar al carrer únicament amb indemnitzacions i amb promeses de reindustrialització.

Des de Lluita Internacionalista ens unim al reclam dels treballadors i les treballadores i vam mostrar mostra solidaritat amb la seua lluita i fem una crida a la solidaritat de totes les treballadores del polígon i de la resta del País Valencià.

Carlos Rodríguez (País Valencià)

Espacio Publicitario

Deja un comentario