Espacio publicitario

Entre les primeres persones signatàries es troben reconeguts noms de l’activisme, la cultura i la política valenciana.

Més de mig centenar de personalitats del sobiranisme valencià han impulsat el manifest recalcant:

“Escrivim aquest manifest de germandat amb Palestina des del País Valencià. Des del país de Josep Renau, Manuela Ballester, Miguel Hernández, Alejandra Soler, Enriqueta Agut, Vicent Andrés Estellés, Teófilo del Valle, Virtudes Cuevas, Miquel Grau, Valentín González, Ovidi Montllor, Carme Miquel i Guillem Agulló. Som el poble valencià que ha patit incendis i destruccions de viles i ciutats, bombardejos d’escoles i mercats, i ocupacions militars. En 1707, 1869 i 1939. I més encara.

Som qui ha patit exili, deportació, qui hem viscut en refugis i túnels.

Escrivim aquest manifest des del país dels maulets, que defensaren la terra i que es van enfrontar a les tropes invasores amb tots els mitjans a l’abast. Des d’aquell combat en defensa de la terra. Des d’ací és que escrivim i ens agermanem amb la nació palestina.” Una posició unificada a la qual s’han adherit persones destacades de la societat civil com ara: Alexandra Usó, Beatriu Cardona, Guillem Agulló, Carme Salvador, Zahia Guidoum, Toni Infante, Tonetxo Pardiñas, Maria Nebot, Kilian Cuerda, Betlem Agulló. De la cultura i influenciadors amb noms com Xavi Sarrià, Vicent Torrent, Rafa Xambó, Josep Nadal, Paula Menero, Pau Alabajos, Borja Penalba, destacats periodistes valencians com Miquel Ramos, Joan Canela, Vicent G Devís, Xavier Ginés Sánchez, Moisès Vizcaino o de la política com ara Ximo Granya, Jordi Sebastià, Àlex Ruiz, Juanjo Giner, Consol Barberà, David Casanova o Carles Mulet, entre molts d’altres.

El llistat complet de les primeres persones signatàries es pot trobar al manifest adjunt o al següent enllaç:
https://forms.gle/JLsDTKVanxier7Ax8

“Diferents veus del sobiranisme valencià hem alçat la veu en un acte de dignitat i sobirania nacional. Perquè no hi ha sobirania sense una posició ètica, internacional i geopolítica pròpia. Els amos de Madrid i Washington no són els nostres mestres. El poble valencià ha de tindre una posició pròpia i sobirana. El País Valencià ha d’unir-se a eixe 90% de la humanitat que condemna l’ocupació israeliana”

Ara, es fa arribar aquest manifest a totes les persones, sobiranistes valencianes de diferents àmbits, per convidar-los que el recolzen, situant-se en el costat correcte de la història.

En el manifest declaren:

“Per això, el moviment sobiranista valencià ens situem orgullosament al costat correcte de la història. La posició del País Valencià al món és amb els pobles oprimits, no amb les potències colonials. No oblidem el paper crucial d’Israel per aixafar als independentistes irlandesos, bascos i catalans, als kurds, sahrauís i armenis. Recordem el programa d’espionatge Israelià Pegasus que molts i moltes sobiranistes hem patit. El moviment per l’alliberament de Palestina ens interpel·la directament. I com digué Nelson Mandela, “Sabem massa bé, que la nostra llibertat està incompleta sense la llibertat de Palestina”. Com ahir en Índia, Algèria, Vietnam o l’Iraq, avui el futur de la humanitat es decideix en la nació mediterrània de Palestina.”

Pots adherir-te omplint el formulari a: https://forms.gle/JLsDTKVanxier7Ax8

Espacio Publicitario

Deja un comentario