Espacio publicitario

Informem que hui dimecres, dia 29 de novembre, a les 18:00, al Centre Social Real Blanc de Cocentaina, ens reunirem amb la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i l’Ajuntament de Benimarfull per tractar este assumpte.

Dimecres passat vam rebre la decebedora notícia que l’Ajuntament de Benimarfull pretén revertir la cessió de l’edifici que en el mes de gener va aprovar el plenari municipal, per unanimitat de tots els partits polítics. Un centre que va ser construït fa més de 12 anys i que mai ha sigut utilitzat pel poble, que havia de ser el futur Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional, com està previst al Pla Convivint 2021-25 de la Generalitat Valenciana i que, de repent, el necessiten per ubicar allí l’escola del poble.

La Mancomunitat tampoc ens dona cap esperança al respecte; de fet, la setmana passada també vam saber que la MAC havia d’haver acceptat la cessió de l’edifici, des del mes de març en que l’acord plenari va ser definitiu i, a hores d’ara, encara no ho ha fet. Aquesta escletxa administrativa és la que tracta d’utilitzar l’Ajuntament per demanar-li a la Mancomunitat la reversió de l’edifici.

Açò, sumat a les notícies aparegudes en premsa fa unes setmanes en les que el nou govern valencià anunciava la possible paralització per part de la Conselleria de molts dels projectes de Serveis Socials del Pla Convivint, pressuposen el que seria la fi del Projecte de Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional de Benimarfull.

Entre la Conselleria, l’Ajuntament i la Mancomunitat ens van a llevar un centre pel que des del Projecte Somriures portem lluitant tres anys, fent papers i documents, fent reunions i gestions. I ara, que ja està tot en tràmit, li volen donar al centre un altre ús!

És per a nosaltres un colp molt decebedor. Som moltes les famílies de les dues comarques que esperàvem amb molta urgència este centre, famílies del Projecte Somriures i moltes altres que també tenen fills i filles amb diversitat funcional i que ara veurem, amb una gran impotència, com de nou ens quedem sense centres i sense places on portar els nostres fills i filles quan acaben la seua etapa als centres eductius.

Sentim una profunda decepció i malestar. I, per això, les famílies estarem a la reunió de demà per reivindicar que és de justícia que el projecte de Centre de Dia, que ja està en aquestos moments en tramitació en la Conselleria, seguisca el seu curs. Les famílies no anem a deixar que juguen amb les esperances, les il·lusions i els drets que tenen els nostres fills i filles. Perquè molts i moltes ara estan en els centres educatius, però dins de no res no tindran on anar; altres ni tan sols estan ja als centres educatius, sinó que estan a casa; o, el que és més dolent, estan lluny de casa, perquè ací no tenen on anar.

Enviem aquest comunicat a la premsa perquè ens ajudeu a difondre aquesta informació i per si ens voleu acompanyar a la reunió de demà. Som una entitat transparent, que des del nostre naixement sols hem fet que lluitar de front, reunint-nos amb tot representant polític, del color polític que fora i de l’administració que fora, que ens haja volgut escoltar, per reivindicar el que mereixem les famílies de persones amb diversitat funcional. Per tant, considerem de suma importància que aquesta informació arribe a quantes més famílies millor.

Així doncs, convidem a tota persona que se senta afectada a que vinga demà a la reunió a defensar els drets i la dignitat dels seus familiars. Els polítics que ens representen han de saber que no poden jugar així, tan fàcilment amb nosaltres.

Perquè havíem confiat en ells, en les tres administracions públiques i ara, després de tants esforços, temps i diners invertits, no ens poden dir que el centre serà per a un altre fi.

Si ens lleven el centre que no siga perquè no hem estat ahi i hem lluitat per ell!

L’Alcoià i el Comtat, a 28 de novembre de 2023

Espacio Publicitario

Deja un comentario