Espacio publicitario

La publicació de la licitació per al muntatge i desmuntatge de l’enramada i el castell de festes costarà a les arques municipals 400.000€. Es tracta d’un servei que abans duia a terme la brigada d’obres.

Un dels motius d’augmentar la brigada d’obres de l’Ajuntament era evitar més privatitzacions dels serveis municipals.

El passat juliol la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi va sol·licitar que s’incorporaren un total de 14 operaris a les brigades municipals. En un primer terme es va aprovar incorporar 7 operaris abans que acabara el 2023 i que s’ampliaria amb un mínim de 7 operaris més en 2024 aprofitant el romanent del 2022. El principal motiu d’aquesta sol·licitud era tornar a dotar de força d’acció a les brigades municipals, que estaven en mínims per no suplir les vacants i jubilacions, i tindre la capacitat d’assumir totes les tasques de manteniment de la ciutat amb solvència. Des de Guanyar Alcoi adverteixen que «estem a punt d’acabar l’any i encara no sabem res d’eixes 7 places de treball per a augmentar les brigades i ens trobem que el govern vol continuar amb aquesta dinàmica de privatitzar-ho tot. A hores d’ara, sols sabem que hi haurà 4 places de concurs oposició de promoció interna; el que sens dubte no és suficient. Cal ampliar molt més el nombre d’operaris de serveis. És per això que preguntarem en Comissió Informativa si es complirà l’acord de la proposta que vam presentar des de Guanyar Alcoi al ple de juliol i que es va aprovar per unanimitat» assenyala el portaveu de la plataforma ciutadana, Sergi Rodríguez.

La col·locació de l’enramada i el castell de festes ha estat sempre una les tasques de la brigada d’Obres i Serveis de l’Ajuntament i que «el govern d’Alcoi ha privatitzat. Ara, el govern licita un contracte de dos anys, prorrogable a dos anys més, perquè una empresa faça aquesta tasca costant a la població d’Alcoi amb un cost de 100.000€ a l’any. Una quantitat que podríem destinar a altres fons. De fet, per al muntatge i desmuntatge del castell es necessita que la brigada estiga present, ja que són els únics que saben com es munta. En aquest sentit perdem per dues bandes: perdem els diners que ens costa este contracte i perdem temps del personal de les brigades que ha de destinar temps de la seua jornada laboral per a assegurar-se que l’empresa fa la feina correctament i, per tant, tornem a perdre diners.» argumenta Rodríguez.

Des de la plataforma municipalista ja han advertit en diverses ocasions que «el full de ruta de les privatitzacions ens porta de cap a la decadència de la nostra ciutat amb el perill que açò suposa. Dependre de la variabilitat de preus del mercat i no tindre capacitat d’acció directa per resoldre les qüestions més quotidianes ens porta de cap a la deixadesa, el deteriorament i, en definitiva, al malestar de la ciutadania. Insistirem per a revertir esta situació.» conclou el Sergi Rodríguez.

Espacio Publicitario

Deja un comentario