• La plataforma anuncia que reprendrà la denuncia política i social i iniciarà les accions legals pertinents per dilucidar si l’empresa reuneix les condicions necessàries per a iniciar la tramitació del PAI
  • La plataforma veïnal promet una resposta massiva per tornar a tombar el PAI
Espacio publicitario

En resposta a les notícies que assenyalen que l’Ajuntament de València eleva a la Generalitat el projecte de Metrovacesa per a iniciar la seua Avaluació Ambiental, la plataforma veïnal Cuidem Benimaclet vol recordar a la ciutadania, empreses i institucions que continuarà amb més força que mai la seua tasca en defensa d’un model de barri i ciutat sostenible i que pose al centre el veïnat.

El projecte de Metrovacesa alineat amb els criteris del Pla Especial de l’arquitecte Ezquiaga ja va rebre el rebuig del veïnat de Benimaclet en la seua presentació al barri el 19 d’abril de 2023. En aquell moment, les diferents associacions i plataformes del barri denunciaren que no s’ajustava a les conclusions dels diferents processos de participació previs, ni tampoc s’hi havia comptat amb (ningú) el veïnat organitzat en el procés de disseny del pla. L’equip de l’arquitecte i els representants de l’Ajuntament es van comprometre a incorporar les reivindicacions al pla i tornar al barri a exposar-les abans de continuar amb la tramitació, cosa que no ha ocorregut.

Com es pot veure en la documentació gràfica del projecte, les torres proposades de vint altures es “mengen” parcel·les d’horta en producció en l’actualitat o els horts comunitaris del patronat i el csoa l’horta. A més a més, les torres de més de vint altures concentrades al mig del sector es podran veure des dels carrers del centre històric al mateix temps que faran ombra als habitatges existents de la vora est del barri.

Cuidem Benimaclet denúncia que, encara que la mercantil i l’Ajuntament hagen encetat una estratègia de “greenwashing”, tractant de vendre una proposta més verda, no obstant, el projecte manté els mateixos paràmetres estructurals del PGOU de 1989 que permeten una edificabilitat desmesurada pròpia dels projectes especulatius de la bombolla immobiliària de principis del dos mil.

Amb experiències properes com l’aprovació de l’avaluació ambiental de l’ampliació del port, la plataforma desconfia d’aquest procés però avisa que el seu equip tècnic i jurídic ja està treballant en les futures al·legacions.

Amb aquest tret de sortida, la plataforma anuncia que iniciarà les accions legals pertinents per dilucidar si l’empresa reuneix les condicions necessàries per a iniciar la tramitació del PAI i promet una resposta massiva per tornar a tombar-lo.

Espacio Publicitario

Deja un comentario