Espacio publicitario

Dijous passat, 25 de gener, Decidim va ser present en la presentació de la xarxa -NOS en la Seu Ciutat d’Alacant de la UA (Alacant), al costat del parc Canalejas, amb una gran assistència de públic i mitjans de comunicació.

Fa ja alguns mesos que van començar les reunions entre diferents entitats de la societat civil valenciana amb la finalitat de constituir una xarxa coordinada que faça front als atacs que pateixen la llengua i la cultura valencianes al llarg de tot el País Valencià, sobretot a partir de les mesures contra el valencià que s’estan adoptant des del govern de la Generalitat de PP-VOX. El resultat d’aquest treball de coordinació ha sigut la constitució de la xarxa -NOS, composta per 26 entitats de la societat civil, entre les quals es troba Decidim i a la qual s’espera que vagen sumant-se’n més.

L’acte de presentació va estar dirigit per Alexandra Usó (Escola Valenciana), Beatriu Cardona (Intersindical Valenciana) i Marinela Garcia (ACPV), les quals van fer la presentació pública de -NOS i van llegir-ne el manifest fundacional “La llengua no es toca. Decàleg pel valencià”, que recull els objectius principals de la xarxa i una sèrie de mesures per a aconseguir-los. També es van anunciar activitats per a donar a conéixer la xarxa entre la ciutadania del País, la primera de les quals «combina territori, llengua i reivindicació: les Travesses per la llengua, que volen teixir el país i enllaçar NOS per defensar el nostre valencià, el català de tots». Aquestes cites, «on es dibuixaran simbòlicament 4 barres arreu del País Valencià fins a arribar a cada comarca», arrancaran el pròxim 25 de febrer a l’Alt Millars, amb inici a Vallat i arribada a Argeleta.

Al final de l’acte, sota un dels ficus centenaris de l’emblemàtic parc de Canalejas, es va fer una foto de família amb totes les persones representants de les entitats que iniciaven la Xarxa -NOS.

Decidim, com a entitat sobiranista que defensa el dret a decidir del poble valencià, es felicita d’aquesta iniciativa de la societat civil organitzada en defensa de la llengua pròpia davant d’aquells que, en comptes de promocionar-la i impulsar-la com correspon al seu paper de representació pública, es dediquen a atacar-la sistemàticament i a tractar de minoritzar-la fins i tot més. Així mateix, saludem amb entusiasme les iniciatives en defensa de la llengua que s’estan duent a terme en la resta de territoris del nostre domini lingüístic/parla catalana/Països Catalans, com la Ona verda de l’àmbit educatiu de les Illes.

Decidim fa una crida a que més entitats se sumen i enfortisquen la Xarxa -NOS.

Ni un pas arrere en els drets lingüístics!

La llengua no es toca!

Defensem-NOS!

Empoderem-NOS!

Mobilitzem-NOS!

Estimem-NOS!

País Valencià, 15 de febrer de 2024

Espacio Publicitario

Deja un comentario