Espacio publicitario

Aquesta iniciativa del Fòrum per la Memòria a Cocentaina continuarà durant els pròxims diumenges en la seu del Club Unesco d’Alcoi per tal de visibilitzar aquest període històric des de les obres audiovisuals

Cocentaina, 4 de març de 2024

El cinema com a ferramenta didàctica i reivindicativa. Amb aquesta premissa, i en la lluita contra l’oblit, el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina va inaugurar ahir a la vesprada el Cicle de Cinema per la Transició amb la projecció de Las tres muertes de Teófilo del Valle (2023), un treball audiovisual que narra i aprofundeix en uns fets que van succeir a Elda l’any 1976.

Aquesta sessió, celebrada en la seu del Club d’Amigues i Amics de la Unesco d’Alcoi, va comptar amb la participació del director del documental, Manuel de Juan, i del cineasta i script consultant del projecte, Michael Meert, els quals van compartir el treball darrere d’aquesta producció, les seues motivacions i objectius i l’opinió del públic que hi va assistir.

En aquest sentit, De Juan va afirmar que entre les finalitats es troba la de “recuperar una justícia que no s’havia fet”, narrar el context en el qual van ocórrer els fets i així “tenim la possibilitat d’exigir justícia”, en aquest cas, a través d’una querella a Argentina per crims de lesa humanitat.

Per la seua part, el cineasta alemany es va unir al projecte vora any i mig després de començar i va aportar el seu assessorament en el guió i direcció gràcies a la seua experiència en aquest gènere. Meert va explicar que el que es pretén és “desxifrar la


Transició i el que ocorria en el país”, amb fets concrets com aquesta tragèdia i deixant de banda la imatge general que se sol tindre del camí cap a un sistema democràtic a Espanya.

Amb tot, el Cicle de Cinema per la Transició continuarà el pròxim diumenge, 10 de març a les 19 hores amb la projecció de Solos en la Madrugada en la seu del Club Unesco d’Alcoi en el carrer Cid, 12.

Espacio Publicitario

Deja un comentario