Espacio publicitario

Guanyar Alcoi demanarà al plenari de maig que es redacte un protocol o reglament que defense i cuide el benestar animal, especialment en aquelles festivitats on hi ha gran acumulació i hi ha susceptibilitats que se’n desatenga.

La utilització d’animals en festivitats als municipis i més concretament a Alcoi està a l’ordre del dia. Els camells a la cavalcada de Reis Mags d’Alcoi, els cavalls a l’entrada de Moros i Cristians i molts altres animals que acompanyen les desfilades aportant realisme i vivor. No obstant això, des de Guanyar Alcoi es remarca que la participació d’aquests animals no pot fer-se a qualsevol preu i cal cuidar al màxim que aquests no participen, de cap manera, en situacions perjudicials o inadequades, perquè comporta un risc per a les persones i per als mateixos animals, podent patir moments d’angoixa posant en perill la seua salut i la de les persones que l’envolten.

La regidora de Guanyar Alcoi, Vicky Llàcer, afirma que «el benestar animal ha de ser un punt fonamental del nou municipalisme, perquè el benestar animal és directament proporcional al benestar de les persones. Cuidar dels nostres animals és, en part, cuidar de nosaltres mateix i és per això que cal redoblar esforços perquè en els moments quan més concentració d’animals domèstics hi haja als espais públics, seguisquen gaudint del màxim benestar possible».

Llàcer es refereix, per exemple, a les festes de moros i cristians, on desenes d’animals cohabiten durant l’entrada pels carrers d’Alcoi. És per això que «es fa necessari que aquests animals tinguen i estiguen en una situació òptima, per la seguretat del públic en general i dels mateixos animals i les persones que els condueixen en particular», defensa la regidora.

Llàcer assegura que demanem que des de l’Ajuntament «es garantisca que els animals disposen d’aigua per hidratar-se -sobretot en aquells dies especialment calorosos-, menjar si hi ha llargues esperes, cobertors o mantes en dies de fred i, per descomptat, que són tractats per tothom de forma digna». És per això que demanaran al plenari que se celebrarà el pròxim dilluns 25 de març, la creació d’un reglament o protocol que defense i cuide el benestar animal, especialment en aquelles festivitats on hi ha gran acumulació i hi ha susceptibilitats que se’n desatenga i que aquest siga participat conjuntament amb l’Observatori de protecció animal i altres col·lectius que puguen estar interessats.

Audio Vicky Llàcer_Benestar animals en festivitats

 

Espacio Publicitario

Deja un comentario