Espacio publicitario

Els col·lectius i veïnes crítiques amb el PEC organitzen un recorregut pels punts més conflictius del pla urbanístic del Cabanyal-Canyamelar

El pròxim dissabte 6 d’abril a les 11:00h recorreran el barri passant pels sis punts “calents”que representen els aspectes més rebutjats del nou pla urbanístic, on es faran explicacions dels problemes que causaria la seua aplicació tal i com està actualment redactat.

Després del multitudinari suport dels veïns i veïnes del barri a les seues critiques al PEC dimarts passat a l’assemblea informativa celebrada a l’Ateneu Marítim, el nou moviment auto-organitzat de col·lectius i veïns crítics amb els anunciats plans urbanístics municipals per al Cabanyal-Canyamelar organitza un recorregut pels sis punts més conflictius provocats en el barri per les polítiques municipals actuals i les anunciades en el PEC.

L’anomenada “ruta del PEC” començarà a les 11h des del mercat del Cabanyal després d’una presentació de l’activitat i farà sis parades als punts on estan aflorant o afloraran els conflictes més aguts provocats per les polítiques urbanístiques i el mercat immobiliari. A cada parada es farà també una breu exposició per part de veïns i veïnes afectades.

La primera parada serà a la plaça Llorenç la Flor, en plena “zona 0”, on es denunciarà la nul·la presència d’inversió contemplada al PEC per a rehabilitar i protegir aquesta zona i recuperar habitatge buit al barri. La segona parada serà a l’edifici del carrer Vte. Brull per denunciar l’assetjament immobiliari, on els seus inquilins estan actualment amenaçats de desnonament per la compra de l’edifici pel fons d’inversió Grupo Vértice. Després la comitiva es desplaçarà al tercer punt, a la zona dels “blocs platja”, on es criticarà l’elitització comercial que es preveu al PEC per a la zona i  l’impacte negatiu de la construcció de l’hotel de 15 plantes. A la quarta parada, davant la històrica Llotja de Pescadors i junt a les cases de “Pavimar”, es parlarà dels processos de turistificació en curs al barri que el PEC aguditzarà especialment amb els elevadíssims índex d’habitatges turístics que contempla a tot el barri i en especial en aquesta zona. També s’exigirà una reducció a tres de les altures contemplades al PEC per a les noves construccions de la façana marítima. La cinquena i sisena parada es faran als horts comunitaris agroecològics de Cabanyal-Horta davant el bloc de Portuaris, on es reivindicarà el reconeixement i continuïtat d’aquest projecte modèlic i es defensarà la rehabilitació d’immobles davant l’immens volum de la nova construcció per a crear habitatge social. També es denunciarà la baixa qualitat i manca de coherència de les zones verdes dissenyades al PEC i es presentarà el projecte de “via verda” que connectaria de nord a sur la façana marítima del barri.

Tots els arguments que s’exposaran durant la “ruta del PEC” es troben continguts a les al·legacions al pla urbanístics que van ser exposades a una sala plena de veïns i veïnes de gom a gom dimarts passats a l’Ateneu Marítim de Cabanyal, i que durant tots els dies que resten fins a la finalització del termini de presentació d’al·legacions el 15 d’abril, estan sent signades a diferents llocs del barri i especialment a una taula informativa davant el mercat del Cabanyal.

Espacio Publicitario

Deja un comentario