FÒRUM PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA A COCENTAINA.

Espacio publicitario

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, amb el suport de l’Ajuntament de Cocentaina, la Universitat d’Alacant i la Seu Universitària de Cocentaina, va inaugurar a la Sala d’Armes del Palau Comtal l’exposició de dibuix i pintura de l’artista plàstic Emili Blanes «No oblidar és un deure».


A l’acte va assistir nombrós públic, i va comptar amb les intervencions d’Emili Blanes, autor de les obres, Pedro Juan Parra, doctor en història contemporània, qui va pronunciar la conferència «Censura, repressió i recuperació de la memòria històrica republicana en l’art»; Ivan Jover, regidor de patrimoni històric; Francisco Martínez «Quico», antic guerriller antifranquista i a Iñaki Pérez, director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern.

Aquesta exposició, fruit de molts anys de treball creatiu d’Emili Blanes, analitza idenuncia a través d’un ampli conjunt de dibuixos, pintures, poemes, retalls de premsa i instal·lacions artístiques, el patiment que va causar la dictadura i recupera els rostres de moltes d’aquelles persones, conegudes i desconegudes, que van patir el franquisme.

Es podrà visitar fins al dia 6 d’octubre en horari de matí, de dimarts a diumenge de 10 h a 13 h, i a les vesprades de dimarts a dissabte de 15 h a 20 h.

“Som la memòria que tenim i la responsabilitat que assumim, sense memòria no existim”

Espacio Publicitario

Deja un comentario