Espacio publicitario

Obiol: “No ens cansem de repetir-ho: hi ha massa per fer al Centre d’Alcoi com per a perdre el temps i els recursos en ‘realities’”

Guanyar denuncia que el govern no ha gestionat cap de les mesures per millorar la vivenda al Centre històric que es van aprovar el 2018

El PSOE va aprovar una moció presentada per Guanyar Alcoi en novembre de 2018 que incloïa una bateria llarguíssima de propostes per millorar el centre històric, i cap d’ella s’ha dut a terme.


Guanyar Alcoi es nega a assumir que la campanya «Vols les claus del centre» siga una solució per al problema que té el centre històric a l’actualitat i que arrossega des de fa massa anys. La portaveu de la plataforma Sandra Obiol remarca que “hi ha moltes accions que s’estan fent en altres ciutats, que hi ha moltes recomanacions que vénen dels experts, moltes propostes que apareixen en les converses quotidianes dels veïns i veïnes, per a que ara es propose una acció publicitària com la principal solució que aporten des del govern d’Alcoi”.

Obiol assenyala que “hi ha prou amb mirar les propostes que la plataforma va fer per als pressupostos de 2018, on hi ha accions ben sensates que el govern d’Alcoi podria assumir, com és el cas de la millora dels solars urbans i adequació per a convertir-los en zones verdes o llocs d’esplai, iniciar l’estudi per a la planificació com a zona preferent de vianants del centre històric, o l’execució de la primera fase del pla d’accessibilitat que milloraria molt la qualitat de vida del centre de la ciutat”, entre d’altres.

No només això, sinó que la portaveu de la plataforma recorda que “en el plenari de novembre de 2018 Guanyar va presentar una moció per a contribuir a limitar l’increment dels preus del lloguer a la ciutat, un fet que afecta directament al centre de la nostra ciutat”. Així, van ser aprovats, amb l’única abstenció del Partit Popular, els següents punts d’acord:

1. Establir un índex de preus de referència per guiar tant a l’arrendatari com a l’arrendador respecte a un preu equitatiu de lloguer.

2. Beneficiar a aquells arrendadors que establisquen un preu per davall de l’índex de preus de referència mitjançant rebaixes o deduccions en l’IBI, o s’estudien altres bonificacions.

3. Crear una guia amb els drets dels arrendataris per tal d’evitar possibles abusos de l’arrendador.

4. Incrementar els trams d’IBI per tractar d’augmentar la progressivitat d’aquest impost, beneficiant a les famílies amb menys recursos i establint-lo amb criteris objectius per ubicació de l’habitatge i característiques d’aquest, o

5. Crear una plataforma digital on poder consultar tota aquesta informació abans detallada i, concretament, on es reculla tant els índexs del preu de lloguer com informació útil per a arrendadors i arrendataris.

Davant la inacció mostrada pel govern, Obiol afirma: “Per a millorar la vida de les persones al centre, però també a la resta de la ciutat, només cal tindre ganes de fer això: millorar la vida de les persones. Però de veritat. Cal estar atents, cal escoltar a les persones que hi viuen, cal llegir i informar-se del que s’està proposant a altres llocs, encara que no siga del seu propi partit. S’ha de treballara de forma seriosa i constant, que és el mínim que les ciutadanes i els ciutadans ens exigeixen als polítics. Just aquesta setmana a València es proposava des del seu Ajuntament es proposa finançar la reforma de les vivendes a canvi de lloguers justos. Voleu dir que això no ho podríem fer ací? Tenim un govern de 12 regidors i regidores i 9 assessors: tenen suficient personal per a governar, i si no tenen ganes que ho deixen estar”. 

 

Espacio Publicitario

Deja un comentario