Espacio publicitario

Decidim valora l’acord de govern entre el PSOE i Unidas Podemos

Decidim demana a totes i tots els diputats valencians la seua estricta obediència valenciana en els problemes que ja han reconegut com ara l’infrafinançament del nostre país i  la condonació del deute il·legítim.

Des de Decidim, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, celebrem el recent acord de govern entre el PSOE i Unidas Podemos. Per a nosaltres aquest acord pot significar un intent de recomposició progressista del règim del 78 més atractiu i autocomplaent que la recomposició reaccionària que proposen els partits de la dreta. Per aquest sentit, la nostra celebració no és ingènua, ja que considerem que aquest acord pot significar al cap i la fi un intent de recomposició ensucrada de l’actual sistema i no una transformació cap a un model més democràtic i més igualitari.

És per això que volem adreçar-nos a la societat valenciana per a proposar que l’alleugeriment que sentim per haver evitat un mal major no diluïsca les necessitats de la població que vivim de Vinaròs a Oriola, de Villena a Castelló, independentment d’on hem nascut i de la llengua que parlem a casa. Que no signifique una desmobilització complaent que puga diluir les nostres exigències com a poble.

Mentre que no tinguem un finançament just i acord amb el nostre volum poblacional i als recursos que generem, el nostre desenvolupament es veurà obstaculitzat. L’infrafinançament dificulta la creació d’ocupació, coarta el foment de la investigació i la creació cultural, afecta la nostra sanitat i la nostra educació públiques i augmenta el nostre deute públic en un cercle viciós que en definitiva ens empobreix exponencialment i ens nega una vida digna al nostre País Valencià.

A més a més, els entrebancs que des de l’estat posen a connexions territorials de la nostra terra amb Europa impedeixen el desenvolupament d’una societat dinàmica i oberta com la nostra. L’Arc Mediterrani és també una més de les nostres necessitats que no podem oblidar.

És el moment que tots i totes posem sobre la taula els problemes del País Valencià i de la nostra gent, així com d’assegurar-nos que no queden de nou oblidats en un calaix en la teranyina de despatxos i sucursalismes entre el mapa polític espanyol i el mapa polític valencià. Per això, Decidim vol demanar a totes i tots els diputats valencians que formaran part del govern, o donaran suport al govern, la seua estricta obediència valenciana en els problemes que ja han reconegut com ara l’infrafinançament del nostre país i  la condonació del deute il·legítim.

Espacio Publicitario

Deja un comentario