Espacio publicitario

FÒRUM PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA A COCENTAINA

Desprès d’un any de moltes activitats que han marcat els inicis del FÒRUM PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA I DEMOCRÀTICA A COCENTAINA en 2019, ahir dijous, 14 de novembre de 2019, vam celebrar reunió del Fòrum i ja estem preparant l’Assemblea Ordinària per a finals d’any i treballant de valent en les activitats que durem a terme en 2020.

El Fòrum informa que ja estan a disposició de totes les persones interessades els fulls per associar-se i que per formar-ne part caldrà abonar una quota de 16 euros a l’any, com a mínim. Les reunions del Fòrum es faran cada primer dijous de mes a les 19:00 hores al Centre Social de Cocentaina i estan obertes a tothom qui vulga participar.

El Fòrum valora molt positivament totes les activitats que s’han fet este any ja que totes elles han tingut una alta participació. La idea és seguir en este camí durant el proper any i així seguir contribuint al restabliment de la dignitat de les persones empresonades, represaliades, afusellades, etc., i seguir en la tasca de donar veu als que van lluitar per la llibertat i la democràcia, un tema que desprès de tants anys encara està pendent.

Algunes de les activitats previstes són: continuar enregistrant testimonis i posar-los en valor, donar-los a conèixer; així com fomentar la troballa d’expedients i la investigació en els registres púbics o privats existents; projeccions de documentals com el que porta per títol “70 años de silencio: España, memoria y transmisión”, en el que apareix una família de Cocentaina; promoure homenatge públics a les víctimes oblidades de la Guerra Civil i el Franquisme i emprendre accions per demanar que s’eliminen els símbols falangistes de carrers, edificis, habitatges, etc., i complir així amb la Llei de Memòria Històrica.

A més, pensem que urgix la conservació de les restes de refugis, observatoris antiaeris i patrimoni de la Guerra civil, com el de la Serreta, perquè no es perden, ja que molts estan assolint-se.

En 2020 farem realitat el projecte Construint Memòria a les nostres comarques, amb l’entrega de rajoles per part de la Conselleria a les víctimes dels camps de concentració nazi. A hores d’ara, estem gestionant una data per celebrar aquest homenatge amb el Director General de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez.

Al mes de febrer tenim previst exposar la col·lecció de gravats del pintor i escultor Luís Ardevínez. Es tracta d’una col·lecció privada d’obres d’artistes de la post-guerra i la transició que, molts d’ells, van ser represaliats del Franquisme i la majoria d’obres les van crear mentre estaven empresonats.

També tenim intenció de seguir teixint col·laboracions amb els Ajuntaments, la MAC i les Universitats per fer realitat estos i nous projectes. De fet, una de les recomanacions de la Llei de Memòria es que les Administracions Públiques donen suport a les associacions memorístiques, com és el Fòrum. Altre dels reptes més immediats és la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a través de la Xarxa de Memòria Històrica.

Informem que l’Assemblea Ordinària del Fòrum per aprovar totes aquestes iniciatives,
entre altres, serà el 12 de desembre al Centre Social de Cocentaina.

Full Socis Fòrum MHD

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario