Espacio publicitario

MASSAMAGRELL PRESENTA LA “IV EDICIÓ VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ”

Aquesta presentació va estar presidida per l’alcalde de la localitat, Paco Gómez i va comptar amb la participació de la regidora de normalització lingüística, Araceli Munera i representants d’Escola Valenciana.

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Massamagrell organitza el projecte de participació lingüística “Voluntariat pel Valencià” de manera conjunta amb l’Oficina Aviva Massamagrell, que depén de l’Àrea de Normalització Lingüística.

El “Voluntariat pel Valencià” se situa lluny dels estudis reglats, ja que suposa treballar la part oral i aprendre vocabulari d’activitats quotidianes d’una forma lliure i més informal. La metodologia del voluntariat consisteix a dedicar una hora setmanal durant 10 setmanes a l’ús del valencià.

La figura clau en aquest tipus d’exercici de normalització lingüística és la de la persona voluntària, que ha de conéixer el valencià i prestar-se a introduir en el mateix a les persones que desitgen aprendre’l mitjançant el recurs de la conversa.

En la presentació de la jornada van participar responsables d’Escola Valenciana com Vicent Font, Carles Crespo i Vicent Bauset, així com la regidora de normalització lingüística, Araceli Munera que va destacar “La importància del voluntariat per a millorar les habilitats discursives en valencià de les i els aprenents, sent aquesta la quarta edició de la jornada, cal destacar que està funcionant i cada vegada són més les persones que s’ofereixen o bé a ensenyar valencià, o bé a aprendre-ho”.

L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, encarregat de presidir l’acte es va declarar “satisfet per, un any més, poder participar en la presentació d’aquest programa en el qual he pogut fer el paper d’aprenent els últims dos anys, millorant així el meu valencià del dia a dia”.

Zona de los archivos adjuntos

Espacio Publicitario

Deja un comentario