Espacio publicitario

Intersindical Valenciana i Decidim s’han reunit per tractar la situació actual generada per la pandèmia sanitària. En la reunió se n’han abordat les repercussions sanitàries, socials, laborals i econòmiques entre la societat valenciana, especialment entre les treballadores i treballadors i els sectors socials més vulnerables. Les conseqüències de la pandèmia han afectat molt negativament la salut de les persones, l’ocupació i la renda de milers de persones, l’economia i el teixit productiu valencià i els drets col·lectius i individuals.

Aquesta crisi també ha servit per posar en evidència la urgència d’uns serveis públics forts, ben finançats i amb plantilles suficients; la necessitat d’un finançament valencià que permeta dissenyar i executar les polítiques públiques, i portar endavant les actuacions necessàries per a garantir la salut i els drets de les valencianes i valencians. Cal assegurar la capacitat de la Generalitat Valenciana i de la resta de les institucions valencianes per encarar la crisi sanitària i social, malgrat l’infrafinançament persistent. En aquest context, Decidim i Intersindical Valenciana aposten per aprofundir en l’autogovern del País Valencià, per posar fi a l’infrafinançament, per avançar envers la sobirania fiscal i la hisenda pròpia, per establir un Pla de Xoc al País Valencià que protegesca la majoria de la societat i, especialment, la classe treballadora, des de la solidaritat, l’organització col·lectiva i la mobilització.

Intersindical Valenciana i Decidim han acordat mantenir reunions periòdiques per establir i coordinar diverses actuacions i plantejaments en assumptes que compartim. Un d’aquests és la paralització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València i la recuperació de l’Horta. La prioritat de les dues organitzacions és la defensa del territori i del medi ambient com a elements centrals del treball social per fer front a l’especulació urbanística, els megaprojectes innecessaris i la destrossa del nostre entorn.

Finalment, Decidim i Intersindical Valenciana consideren que cal impulsar l’organització, la coordinació, la col·laboració i la unitat dels moviments socials, sindicals i polítics per tal d’avançar en les reivindicacions urgents de la societat valenciana i poder eixir de la crisi sense deixar cap persona ni col·lectiu enrere.

Espacio Publicitario

Deja un comentario