Espacio publicitario

Enguany, el 9 d’octubre té una significació especial per la pandèmia sanitària produïda per la Covid-19 que ha tingut uns efectes negatius per a les valencianes i valencians. Volem expressar el nostre condol i suport a les famílies de les persones que han perdut la vida o han que patit les seues conseqüències sanitàries, socials o econòmiques. Aquesta situació ha posat de relleu la necessitat del nostre autogovern per combatre-la amb eficàcia i rapidesa. Ho hem fet sense tindre tots els recursos econòmics necessaris ni tot el personal que ens calia per l’espoli fiscal que venim arrossegant des de temps immemorial però, malgrat açò, les dades sanitàries, que tenim a hores d’ara, són una mostra del gran treball del conjunt del poble valencià, de les treballadores i treballadors, de les entitats de la societat civil organitzada i de les nostres institucions. Un treball unitari, cooperatiu i col·lectiu que volem destacar com també ha fet la Generalitat en atorgar la seua Alta Distinció al Poble Valencià.

Decidim, Plataforma per la Llengua i Intersindical Valenciana considerem que aquesta diada ha de tindre una significació força reivindicativa dels nostres drets socials i nacionals per la qual cosa hem iniciat una campanya sota el lema “9 raons per al 9 d’Octubre”. Superar la pandèmia sanitària n’és un repte per al conjunt de la nostra societat però també ho és avançar en la construcció del País Valencià. I per fer-ho, també considerem que cal la mobilització de la nostra societat, el 9 d’Octubre però també cada dia, per tindre una sobirania fiscal, tindre les claus de la caixa, que ens permeta millorar la vida de les valencianes i valencians i garantir un veritable autogovern.

La pandèmia també ha posat en evidència la necessitat d’uns serveis públics potents i de qualitat per garantir els drets de la ciutadania. És per açò que defensem la reversió de les concessions sanitàries per enfortir la nostra sanitat pública universal i gratuïta; una educació pública valenciana o un ferrocarril públic. També considerem que cal revisar el nostre sistema sociosanitari per garantir els drets de les nostres persones majors, garantir el dret a l’habitatge i aturar els desnonaments, així com defensar el nostre territori i l’horta de l’especulació o de les obres innecessàries com l’amplicació de la V-21, la ZAL o el Port de València que només beneficien a les elits econòmiques.

La pandèmia ha tingut uns efectes brutals en la nostra economia, un efectes que s’han de sumar als de l’anterior crisi de la que encara no ens havíem recuperat totalment. Moltes valencianes i valencians viuen sota el llindar de la pobresa, en la precarietat social o laboral. Una situació que ha de ser una de les prioritats de les nostres institucions. Cal combatre la pobresa i desigualtat social amb polítiques decidides que, des del nostre punt de vista, passen mesures com ara un nou model productiu i l’establiment d’un Marc Valencià de relacions laborals i prestacions socials que siguen capaços de garantir un treball estable, digne i de qualitat per a totes i tots.

En aquest 9 d’Octubre també volem reivindicar la nostra llengua i la nostra cultura que continuen estant marginades, quan no perseguides. És el moment de promulgar una Llei d’Igualtat Lingüística, implementar la reciprocitat dels mitjans de comunicació i avançar envers un espai comunicatiu en la nostra llengua i encendre la cultura per potenciar els nostres espais culturals de proximitat.

En definitiva, en sobren motius per omplir les xarxes socials i les places de les nostres ciutats, tot i garantint el compliment de les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, per cridar que volem un País Valencià més lliure, més feminista, més igualitari, més inclusiu i més just.

Espacio Publicitario

Deja un comentario