Espacio publicitario

“NO AL PEC” així proclama, alt i clar, la pancarta de 20 metres que diverses organitzacions veïnals del Cabanyal- Canyamelar han penjat hui en la façana del Bloc de Portuaris amb la qual pretenen mostrar una vegada més el seu desacord amb el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PEC) que desoint les al·legacions veïnals presentades, promou la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de València.
València, 3 de març de 2021.- Aquest matí, s’ha desplegat un missatge gegant que expressa el rebuig de diversos col·lectius del barri a un pla defectuós que ven sòl municipal al turisme, i es maquilla de “verd” mentre augmenta
injustificadament l’edificabilitat.
En particular aquestes organitzacions reclamen:

 1. Que no es construïsca l’hotel de 15 plantes, amb la seua superfície comercial, que alié a les característiques del barri que el PEC diu defensar, trenca amb la perspectiva i paisatge urbà de la platja així com amb la imatge tradicional del barri i incrementarà el nombre de turistes en un lloc ja replet allotjaments turístics, amb les dificultats de convivència, uniformització comercial i encariment de preus que comporta.
 2. Que es conserve Cabanyal-Horta i es realitze un auténtic Corredor Verd de l’Av. dels tarongers a la marina.
  L’hort urbà de Cabanyal-Horta és un espai recuperat pels veïns i veïnes que queda reduït a una minsa parcel·la encaixonada entre edificis. El mateix passa amb l’anunciada Via Verda baratada en un carril cicle-
  per als vianants. Cal modificar un pla que compta com a zones verdes rotondes, carrers per als vianants i places totalment pavimentades; és el moment d’aprofitar l’oportunitat d’entroncar el barri amb els Corredors verds del Pla Verd i de Biodiversitat 2020-2050.
 3. Que es rebaixe el nombre de noves edificacions previstes en aquesta àrea de 114.000m 2 i es limite a 3 les altures en tot l’àmbit. La quantitat de nous habitatges és sens dubte excessiva tenint en compte el parc
  d’habitatge buit i a rehabilitar. A més, no s’han previst les necessitats sanitàries, socials i educatives derivades de tal increment d’habitants.
 4. Que s’assegure habitatge a les persones que viuen en el barri, perquè les mesures del PEC afavoreixen els processos de gentrificació i turistificació que acaben expulsant del veïnat els quals no poden pagar els alts
  preus de l’habitatge.
 5. Que el fruit de l’espoli al qual van sotmetre al barri no finance la seua pèrdua d’identitat i veïns deixant el Cabanyal en una bonica corfa buida, per a gaudi de turistes i privilegiats. No es pot recórrer a vendre el barri
  al turisme i les promotores immobiliàries per a pagar el deute històric i perpetuar la sèrie de males actuacions municipals que van abocar al barri a dècades de degradació i destrucció.
  Amb aquesta acció es vol recordar que l’Ajuntament ha fet cas omís de les conclusions del procés participatiu Va Cabanyal!, que no ha contestat a les al·legacions, i que de cap manera compta l’Ajuntament amb el
  consens i beneplàcit veïnal a un pla urbanístic que una vegada més, no soluciona els problemes de qui habita en el barri. Així doncs de cara al fet que es puga aprovar definitivament, reclamen que s’òbriga un diàleg
  autènticament efectiu i vinculant per a la modificació del PEC.
Espacio Publicitario

Deja un comentario