Espacio publicitario

– Vuit dies abans del desnonament, l’Associació de Veïns de Malilla i l’Ajuntament de València signen una pròrroga de tres mesos per a l’Alqueria Popular de Malilla

–     L’Alqueria celebra que fa un any que acull la Xarxa d’aliments de Malilla Solidària i que ja s’ha consolidat com a espai d’organització veïnal amb una jornada cultural oberta al barri

–     Una exposició fotogràfica sobre la memòria del barri, un recital de poesia o la projecció del documental (De) Construyendo Malilla són algunes de les activitats programades per al diumenge 3 d’abril

VALÈNCIA. 01.04.22. Davant l’amenaça de desallotjament per al pròxim 8 d’abril, Construint Malilla, l’Associació de Veïns de Malilla i la Regidoria de Patrimoni, dirigida per Isabel Lozano, han signat una pròrroga per a permetre al sindicat de barri Construint Malilla i la xarxa d’aliments Malilla Solidària continuar desenvolupant l’activitat de l’Alqueria Popular de Malilla durant els pròxims dos mesos fins a la resolució del concurs de concurrència pública sobre l’espai. Aquest acord coincideix amb la celebració del primer aniversari de l’Alqueria Popular de Malilla, inaugurada el darrer 2021.

En aquesta situació, l’Alqueria celebra el seu aniversari ja consolidada com a punt de trobada i d’organització veïnal. Després que Construint Malilla començara a desenvolupar la seua activitat a l’Alqueria ara fa un any, aquest espai ha recuperat la vida que havia tingut en un passat. Actualment, l’Alqueria Popular de Malilla és el punt des d’on es reparteixen aliments a més de setanta famílies cada setmana, des d’on se celebren assemblees veïnals i des d’on s’ofereix un oci alternatiu i gratuït obert al barri.

A mode de celebració, s’ha programat una jornada cultural oberta al barri que tindrà lloc el pròxim diumenge 3 d’abril. La jornada començarà amb un berenar d’orxata i fartons a les 17:30 h, seguit per la inauguració de l’exposició fotogràfica «Memòria Històrica de Malilla». A continuació, tindran lloc un recital de poesia i un micro obert. A partir de les 20:45 h es projectarà el documental «(De) Construyendo Malilla», on es mostra el desenvolupament de l’activitat del sindicat de barri Construint Malilla a l’Alqueria durant tot aquest any.

Tal com asseguren des del sindicat, aquesta celebració esdevé un símbol de la defensa de les estructures populars, obertes i accessibles a tothom, especialment en una zona mancada d’infraestructures socials i d’espais d’organització per a les veïnes i els veïns. «Després d’un any de treballar i de donar-li vida a l’Alqueria Popular de Malilla, s’ha posat de manifest la necessitat d’aquest espai al barri», explica una membre del sindicat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario