Espacio publicitario

En abril de 2021, el Sindicat de Barri «Construint Malilla» i la seua xarxa d’aliments «Malilla Solidària» aconseguiren que l’Ajuntament de València els cedira una de les alqueries del barri per a ús veïnal, després de dècades d’abandonament institucional de l’espai.

Durant tot aquest temps, l’activitat del Sindicat ha sigut fecunda: repartiments d’aliments; les assemblees del Sindicat, on solucionen problemes d’habitatge, sobretot desnonaments; activitats contra la violència masclista, de promoció de la cultura i per garantir un oci alternatiu i gratuït pels joves del barri. Pel que fa a aquestes últimes, destaquen el cinema a la fresca i els tornejos esportius, entre d’altres.

L’Ajuntament (Compromís i PSPV) va decidir fa uns mesos que l’Alqueria havia d’eixir a «concurs públic» per ser sortejada entre diferents entitats, sense donar cap alternativa al Sindicat. Des del Sindicat de Barri de Malilla denuncien que l’Ajuntament obliga a competir a les diferents associacions per un local, havent desenes d’espais buits en la ciutat. A més a més, asseguren que els criteris del concurs estan «dissenyats a priori perquè el Sindicat quede fora de joc». «No volem competir amb associacions culturals, d’ajuda humanitària o esportives, perquè són tan necessàries com la nostra», declara el Sindicat. «L’Església catòlica té centenars de locals buits en aquesta ciutat, però és intocable. L’Ajuntament prefereix obrir una guerra contra qui parem desnonaments», afegeixen.

La manifestació està convocada per aquest divendres 5 d’agost a les 19.30h, en el parc del Campito, en el Carrer Bernat Descoll nº 50.

Espacio Publicitario

Deja un comentario