Espacio publicitario

DISCAPACIDAD

Contestan de nuevo con un copia y pega genérico, con lo que evidencian que “les importan poco sus problemas”, sostiene el senador Carles Mulet

Madrid, 10 de enero de 2023

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha valorado de forma “muy negativa” la respuesta recibida del Ejecutivo, que utiliza un copia y pega genérico, en el que no se aportan propuestas ni soluciones a las demandas y quejas que la coalición ha trasladado de personas con discapacidad, que están viendo como los espacios reservados para ellos en los trenes están siendo ocupados sin ningún rubor por vehículos como patinetes o bicicletas.

Mulet se interesó por esta problemática recibida y preguntó al Gobierno “por las previsiones que maneja para que los trenes que discurren en territorio valenciano puedan tener zonas habilitadas para bicicletas sin que estas ocupen los espacios dedicados a personas con problemas de movilidad”, ya que “ambos problemas van de la mano y los responsables de estos servicios deben aportar soluciones y reglamentar los usos y espacios”, ha señalado el senador.

Para el portavoz de la coalición “a parte del incivismo de quien actúa de esta manera, ocupando espacios de personas con discapacidad, esto también pasa porqué no existe ningún servicio de revisión, inspección ni seguridad en los trenes”. Por ello Mulet se interesó por conocer si van a adoptar alguna medida para poner freno a esta situación, como habilitar vagones especiales o espacios para quienes precisen subir bicicletas o patinetes y no ocupar así espacios destinados a personas con movilidad reducida.

La respuesta del Ejecutivo es, como siempre, “un escrito de autosatisfacción sobre la eficiencia y modernidad de la flota que se adapta a las necesidades de los clientes en la que no admiten ningún reparo” y que señala, además, que “el servicio de intervención de Renfe opera de conformidad con la normativa aplicable en esta materia”, algo a su juicio “muy cuestionable tal y como se encargan de trasladarnos los afectados”.

Para el senador “los ciclistas o conductores de patinetes eléctricos y personas con discapacidad han de ser compatibles, por lo que Renfe debe entender que es preciso remodelar y delimitar los espacios para su correcta convivencia y que el tren sea accesible para todos y sirva como medio eficaz y sostenible para solucionar la movilidad de las personas. No es de recibo que le transmitamos que hay gente que no puede acceder al tren y nos contesten con autobombo”, ha conclós.

DISCAPACITAT

El Govern ignora les demandes de persones amb discapacitat per la invasió per patinets i bicicletes dels seus espais en trens

Contesten de nou amb un copia y pega genèric, amb el que evidencien que “els importen poc els seus problemes”, sosté el senador Carles Mulet

Madrid, 10 de gener de 2023

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha valorat de forma “molt negativa” la resposta rebuda de l’Executiu, que utilitza un còpia i pega genèric, en el qual no s’aporten propostes ni solucions a les demandes i queixes que la coalició ha traslladat de persones amb discapacitat, que estan veient com els espais reservats per a ells als trens estan sent ocupats sense cap rubor per vehicles com a patinets o bicicletes.

Mulet es va interessar per aquesta problemàtica rebuda i va preguntar al Govern “per les previsions que baralla perquè els trens que discorren en territori valencià puguen tindre zones habilitades per a bicicletes sense que aquestes ocupen els espais dedicats a persones amb problemes de mobilitat”, ja que “tots dos problemes van de la mà i els responsables d’aquests serveis han d’aportar solucions i reglamentar els usos i espais”, ha assenyalat el senador.

Per al portaveu de la coalició “a part de l’incivisme de qui actua d’aquesta manera, ocupant espais de persones amb discapacitat, això també passa perquè no existeix cap servei de revisió, inspecció ni seguretat als trens”. Per això Mulet es va interessar per conèixer si adoptaran alguna mesura per a posar fre a aquesta situació, com habilitar vagons especials o espais per als qui requerisquen pujar bicicletes o patinets i no ocupar així espais destinats a persones amb mobilitat reduïda.

La resposta de l’Executiu és, com sempre, “un escrit d’autosatisfacció sobre l’eficiència i modernitat de la flota que s’adapta a les necessitats dels clients, en la qual no admeten cap objecció” i que assenyala, a més, que “el servei d’intervenció de Renfe opera de conformitat amb la normativa aplicable en aquesta matèria”, alguna cosa al seu judici “molt qüestionable tal com s’encarreguen de traslladar-nos els afectats”.

Per al senador “els ciclistes o conductors de patinets elèctrics i les persones amb discapacitat han de ser compatibles, pel que Renfe ha d’entendre que cal remodelar i delimitar els espais per a la seua correcta convivència i que el tren siga accessible per a tots i servisca com mig eficaç i sostenible per a solucionar la mobilitat de les persones. No és de rebut que li transmetem que hi ha gent que no pot accedir al tren i ens contesten amb autobombo”, ha conclós.

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario