Espacio publicitario

El projecte suposa una inversió total d’uns quatre milions d’euros, la UE subvenciona el 80% i de la resta es fan càrrec els propietaris

  • Des de l’Associació del Barri destaquen la perseverança de les veïnes i veïns en la recerca d’una solució definitiva, després de 23 anys, quan l’Ajuntament i la Conselleria es van desentendre del problema.
  • La tramitació ha estat portada endavant, en exclusiva, per les comunitats de propietaris, sense l’ajuda de cap administració.
  • Les obres són la major inversió al Centre Històric d’Alcoi dels darrers anys.

L’Associació de Veïnes i Veïns del Barri de La Sang anuncia que la propera setmana, si la plutja ho permet, començaran les obres de rehabilitació i estalvi energètic del Barri la Sang. Una intervenció molt costosa que, en total, representarà pràcticament quatre milions d’euros, el 80% subvencionats per al Unió Europea. El projecte inclou la rehabilitació de les façanes, que cauen des del principi –ara fa 23 anys–, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. El conjunt suposa un important estalvi energètic i, per sobre de tot, la seguretat que ningú patirà un accident greu pel despreniment de l’aplacat.

Cal recordar que es tracta d’una promoció pública, va ser la Generalitat qui va impulsar l’obra. I que, des del principi, el veïnat s’ha queixat del perill que suposen les pedres de l’aplacat. L’Associació recorda que mai no han trobat l’ajuda de l’administració, que els ha passat en raons, i que ha hagut de ser les comunitats de propietaris qui s’organitzaren per encarregar la redacció del projecte, negociaren el préstec amb entitats bancàries, arreplegaren els diners…. El resultat és que la major inversió al Centre Històric d’Alcoi en anys naix de la perseverança de les veïnes i veïns i no de qui realment té la responsabilitat, les administracions local i autonòmica –que han actuat, com a mínim, amb deixadesa.

L’execució del projecte es farà per fases, començant pel carrer Cova Santa. Ara per ara, no són capaços de parlar de terminis, però serà amb la major celeritat possible, assegurant que la solució tècnica dissenyada és l’adient. L’Associació destaca també l’esforç d’organització que ha suposat posar d’acord a comunitats que representen 142 habitatges, locals comercials i centenars de places de garatge. Altres barris han pogut comptar amb el recolzament de l’Ajuntament, però al Barri la Sang, de l’administració local, només han rebut amenaces de sancions.

Espacio Publicitario

Deja un comentario