Espacio publicitario

Es tracta d’una demanda que sol·liciten de fa anys el veïnat de Batoi i que se suposava que se solucionaria amb les actuacions que es van dur a terme al 2021. Aquestes actuacions no sols no han arreglat el problema de les olors del clavegueram sinó que l’han agreujat provocant molt de malestar entre el veïnat.

Les olors les origina el vessament de la indústria agroalimentària El Serpis situada al polígon industrial el Castellar. Els seus vessaments van fins al col·lector situat al final del carrer Sotarroni, on s’ajunta amb els dels residents, provocant filtracions d’olors.

Al 2021 es va posar en marxa, després de les nombroses queixes del veïnat de Batoi, un projecte d’actuació sobre la xarxa del clavegueram per a solucionar el malestar provocat per les olors. Des del govern es va decidir crear una xarxa separativa que recollira els vessaments industrials del polígon industrial el Castellar, la qual creuaria el barri de Batoi pel carrer Sotarroni fins connectar amb el col·lector on s’ajunta amb els vessaments dels residents.

Per a evitar possibles filtracions d’olor es va col·locar una trampeta basculant, però l’associació de veïns de Batoi ha rebut denúncies veïnals dels carrers Sotarroni, Penyagolosa, Serra-grossa, Biscoi i Carrascal assegurant que «les olors continuen filtrant-se i, de fet, han augmentat i s’han estés pel barri causant més malestar del que hi havia en un primer moment. Les actuacions del govern han agreujat el problema i, per als veïns, s’ha convertit en una situació insuportable, ja que les olors es filtren dins de les cases i locals per les canonades i desaigües. A més, dels problemes de salubritat que açò provoca.» comenta la regidora de Guanyar Alcoi, Mari Carmen Paredes.

Inicialment el problema de les olors s’ocasionava per l’evacuació de vessaments de la indústria agroalimentària Aceitunas el Serpis que abocava els seus vessaments per un ramal molt superficial i en mal estat provocant que aquestes es filtraren fàcilment fins a la superfície. L’absència d’una xarxa separativa dels vessaments industrials i domèstics provocava saturacions puntuals en la xarxa, agreujats pel funcionament limitat del col·lector del barri.

Des de la plataforma ciutadana asseguren que «s’han de donar alternatives que eviten la connexió de les dues xarxes en qualsevol dels punts per on transcorren els vessaments dels residents. D’esta manera s’haguera evitat les filtracions d’olors a la xarxa dels residents. Una vegada més presenciem com es malbaraten temps i diners públics sense haver arreglat el problema per no haver-ho plantejat bé inicialment.» afirma Paredes. «A més, instem al govern a què solucione definitivament este problema amb caràcter d’urgència perquè el veïnat puga tornar a fer vida al barri i a les seues cases amb la normalitat que deuria.» conclou Paredes.

Mari_Clavegueram Batoi
Espacio Publicitario

Deja un comentario