Benvinguts i benvingudes a la Cavalcada de les Magues de Gener 2024!!

Espacio publicitario

La Festa de la Infantesa és una celebració cultural que engloba una sèrie d’activitats inclusives i educatives per a xiquets i xiquetes. Des dels tallers creatius fins a les xarrades informatives, el projecte busca fomentar la participació activa i l’expressió artística entre les persones més joves.

A més, culmina amb la Cavalcada de les Magues de Gener, un esdeveniment que convida a tota la comunitat a participar i celebrar junts el solstici d’hivern. Ho celebrarem el 14 de gener de 2024, segon diumenge de l’any. Una cavalcada on destacaran agrupacions tradicionals de música i dansa. Cada any para l’atenció en un tema d’interés social: enguany, sota el lema «l’aigua és un màgia», volem fomentar la seua consideració com a dret universal i la gestió que s’està fent d’ella. Repartirem durant la cavalcada diversos obsequis, en especial un llibre de poemes vinculat als valors universals que defenem.

Representem els valors de la Igualtat, la llibertat i la fraternitat-sororitat, i volem omplir els carrers de València, al costat dels gegants i cabuts, tabals i dolçaines, muixerangues, dansades, batucades, danses internacionals, grups d’animació i circ, associacions ecologistes i feministes… i molta poesia! Enguany, volem mantindre aquesta tradició oberta a tothom, i créixer. Perquè ens pugueu recolzar, hem creat un projecte de micromecenatge ple de recompenses.

Aquest somni d’inclusió i diversitat no és possible sense vosaltres.

PROGRAMACIÓ
Totes a la sala d’exposicions de la Societat Coral el Micalet.

 • Del 7 de novembre al 3 de desembre. Exposició de Maria José Delamo. «Entre mar i cel». Pintures inspirades en la marjal i el Saler.
 • 4 de desembre. Convocatòria de la IV Mostra d’Art #ElMicaletSC, amb el lema de la Festa de la infantesa com a tema: «l’aigua és màgia».
 • Del 5 de desembre al 15 de gener. Exposició de Victòria Gutiérrez. Fotografies del procés de cultiu de l’arròs a València.
 • 19 de desembre. Especial A la llengua de València. Lectura col·lectiva del llibre «Vols llegir un poema per a la infància?»
 • Del 16 de gener al 12 de febrer. Exposició de la IV Mostra d’Art #ElMicaletSC.

PRÒXIMAMENT
-«Una rosa de paper», taller de papiroflèxia, impartit per Paco López.
-«Un vaixell de paper», taller de papiroflèxia, impartit per Paco Duart.
-Visites guiades a les exposicions

Visita les nostres xarxes socials per consultar tota la informació actualizada

dsc-570.jpg

Descripción del proyecto. Características, fortalezas y diferenciales.

El projecte posseeix les següents característiques clau:

 • Inclusiu: Està dissenyat per a totes les edats i contextos familiars, promocionant una participació diversa i sense barreres.
 • Educatiu: Proporciona una plataforma per al creixement personal i cultural dels joves, fomentant valors com la creativitat, la cooperació i l’aprenentatge.
 • Festiu: Celebrant la riquesa de la nostra cultura, l’esdeveniment final és una celebració comunitària que enforteix l’esperit de pertinença.

Els objectius principals són:

 • Promoure la cultura i les tradicions locals.
 • Fomentar la participació ciutadana.
 • Proporcionar un espai segur i inclusiu per a l’expressió i la creativitat.**

dsc-0122.jpgimg-4504.jpg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

Aquest projecte batega amb la passió de preservar les nostres arrels i celebrar les tradicions que fan única la rica cultura del País Valencià. L’essència del nostre impuls radica en la convicció que els xiquets i xiquetes són els guardians del nostre llegat cultural. Volem oferir-los una oportunitat enriquidora, proporcionant-los accés a activitats artístiques i culturals que els inspiren i els connecten amb la realitat del món.

Més enllà, aquest projecte no és exclusiu. Està concebut com una invitació oberta a les famílies i a la comunitat en general. La nostra motivació profunda és teixir una xarxa de connexions humanes, creant un espai on tothom puga compartir, aprendre i créixer junts. Estem compromesos a construir una comunitat unida per l’amor a la cultura i la seua transmissió a les futures generacions. Amb aquest projecte, aspirem a catalitzar una experiència que transcendisca el present i perdure com un llegat per al futur.dsc-567.jpgimg-4479.jpg

Experiencia previa y equipo

L’organització de la Festa de la Infantesa té una rica experiència acumulada al llarg dels anys en la realització d’activitats culturals i educatives. Celebrem la Cavalcada de les Magues de gener des de gener de l’any 2016, i som considerada festa tradicional per l’Ajuntament de València. L’equip està format per professionals en àmbits com la cultura, l’educació i l’organització d’esdeveniments. Comptem amb experts en creativitat, docència i logística. La combinació d’experiència i passió ens permet oferir una experiència única i enriquidora per a tots els participants.

A hores d’ara tenim 30 col·lectius confirmats, que són: Colla Pignatelli, Colla Buf-Alí, CAPPEPV i Escola Valenciana, Jove Muixeranga de València, Colla Estrela Roja, Muixeranga La Socarrà de Xàtiva, CAMDE-PV, Dos Quinzets, Dones sufragistes, Intersindical Valenciana, Cor Dona Veu, Associació Cultural Institut Obrer, Fundació Salvador Seguí, El Tudell, La Llavor dolçaina i tabal d’Almenara, Iaioflautes, Soterranya, Muixeranga de Sueca, Gatzara, Falla Arrancapins, Bicis Clàssiques, Colla Pepe Palau, CCOO, Plataforma 14 d’Abril por la III República, Colla El Micalet, Muixeranga de La Vall d’Albaida, Jarit, Colla els Bastonots de Picassent i la Colla de Dolçaines i Tabals Consolat de Mar.

Si vols apuntar a la teua associació, serà benvinguda! Escriu-nos un correu a comunicacio@elmicalet.catdsc-566.jpgreunio.jpeg

Hem iniciat l’aposta per aconseguir els diners necessaris per a poder realitzar la Festa de la Infantesa i la cavalcada de les Magues 2024. 🥳Els nostres objectius són, entre altres:

Promoure la cultura i les tradicions locals.❤
Fomentar la participació ciutadana.💛
Proporcionar un espai segur i inclusiu per a l’expressió i la creativitat.💜

Cal ajudar per a aconseguir-ho. Aportar i rebotar l’enllaç i esperem arribar.

La idea és obsequiar amb poemaris infantils al públic.

Campanya Goteo Cavalcada de les magues de gener 2024

https://www.goteo.org/project/cavalcada-de-les-magues-de-gener

Espacio Publicitario

Deja un comentario