Espacio publicitario

El passat dimecres 29 de novembre les famílies de l’Associació Comarcal Projecte Somriures i persones d’altres àmbits del teixit social ens reunirem amb representants de l’Ajuntament de Benimarfull i de la Mancomunitat de l’Alcoià Comtat per tractar este assumpte.

Per part del Projecte Somriures vam exposar una cronologia resumida i detallada (document que adjuntem), de totes les gestions fetes des que vam saber de l’existència d’aquest centre, en 2020, fins el dia de hui; un centre que recordem va construir l’ajuntament de Benimarfull fa uns 12 anys i que mai li ha donat cap ús.

A continuació, l’alcalde de Benimarfull ens va seguir insistint en la necessitat d’espai per a l’escola del poble, mostrant no massa comprensió i empatia amb tot el treball que hem fet el col·lectiu per fer realitat aquest projecte; que a més, sabem serà beneficiós per a Benimarfull per totes les sinèrgies positives que el Centre de Dia comportarien al poble.

El president de la Mancomunitat va manifestar estar al nostre costat, però tot el públic assistent vam coincidir que l’actuació de la MAC no ha sigut fins ara ni la més diligent ni la més ràpida i resolutiva, pel que ara ja no ens conformem amb paraules de compromís sinó que volem fets reals.

Finalment, vam arribar als següents compromisos i acords:

1.- L’Ajuntament de Benimarfull es va comprometre a paralitzar la sol·licitud de reversió de l’edifici, mentre la Conselleria no notifique oficialment a la MAC que l’expedient del Pla Convivint, que està en tramitació dels de mes de març, està paralitzat i que la Generalitat Valenciana no va a fer-se càrrec ni a través d’este Pla ni per cap altra via del finançament de les obres de reforma i condicionament de l’edifici per albergar el Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional.

2.- La Mancomunitat conclourà el tràmit iniciat en el mes de gener, acceptant la cessió de l’edifici i es compromet a seguir endavant amb la tramitació del Pla Convivint.

3.- Les tres parts ens comprometem a reunir-nos amb la Conselleria per conèixer de maner oficial quines són les vertaderes intencions d’aquesta respecte a l’expedient de Benimarfull.

Al llarg de la reunió, les famílies i el públic assistent vam mostrar a les dues administracions el malestar i profunda decepció que ens han causat les seues actuacions; ja que, la possible pèrdua del Centre de Dia en estos moments serien una malmesa i un dany irreparables. En estos moments tenim un sentiment d’haver sigut estafats per uns i per altres.

L’aprofitament per part de l’Ajuntament de Benimarfull del nostre treball ens sembla d’un oportunisme i una insensibilitat sense precedents.

D’altra banda, la falta de compromís evident i la poca diligència de la Mancomunitat, ens preocupa i ens fa pensar que la institució no està fent la llavor comarcal que se li pressuposa i per a la que va ser concebuda, impulsar i fer possibles projectes de caire comarcal, com és el cas.

Una vegada finalitzada la reunió, les famílies tornem a manifestar que ja estem cansades, que ja no volem paraules sinó que volem fets!

Que no hem de ser nosaltres qui fem el seu treball com hem fet fins ara. Que és hora que, d’una vegada per totes, agafen les regnes de la situació que patim i vivim les persones amb diversitat funcional, perquè a les dues comarques, tant a l’Alcoià com al Comtat, no hi ha recursos suficients per atendre als nostres fills i les nostres filles de manera digna. Que sabem que l’administració és lenta però el que no podem consentir la ciutadania és que siga incompetent i negligent.

A més, informem que en el dia d’ahir l’Alcalde de Benimarfull ens va confirmar que el dimarts 5 de desembre mantindrem una reunió en Conselleria a la que assistirem representants de les tres parts per tractar el tema i esclarir quin és el futur d’aques centre.

De la nostra part, seguirem reivindicant que el Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional de Benimarfull és necessari, és urgent, és viable, és realitzable en temps i pressupostàriament i que si perdem este centre serà el major espoli i robatori que les persones amb diversitat funcional patirem en estes comarques.

Projecte Somriures

A 1 de desembre de 2023

Espacio Publicitario

Deja un comentario