Espacio publicitario

El Saló de Plens de la localitat va acollir una col·lecció única amb motiu del seu segle d’història i aprofitant la Fireta de Sant Antoni, amb una continua afluència de visitants

Cocentaina, 23 de gener de 2024

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina continua amb la tasca divulgativa. En aquest cas, i entre els primers actes de l’any, el Saló de Plens de Muro es va convertir en tota una sala d’exposicions que va acollir la col·lecció de revistes Generación Consciente. Emmarcada en el programa de la Fireta de Sant Antoni de la localitat del Comtat, aquesta exposició va ser una oportunitat de presenciar l’única col·lecció completa en el món i que compleix un segle d’història, motiu pel qual va atraure una gran afluència de visitants. Aquesta tasca, a més, ha estat possible gràciaes al Museu dels Heterodoxos, Heretges i Marginats de L’Orxa i al Centre d’Estudis Socials Alacant Obrera.

Sobre la publicació, Generación Consciente va nàixer a Alcoi en la primera dècada del segle XX, d’ideologia anarquista però enfocada a l’àmbit cultural, tractava una diversitat de temes socials des d’un enfocament didàctic i encara amb una vigència rellevant en l’actualitat. Amb aquestes característiques, està considerada una de les revistes de més alta qualitat del seu gènere.

Segons les investigacions,  la publicació comptava amb gran difusió en l’àmbit internacional, especialment entre aquelles zones de parla hispana i Europa, amb tirades de fins i tot 75.000 exemplars.

Espacio Publicitario

Deja un comentario