Espacio publicitario

El desenvolupament social, cultural, esportiu, econòmic i empresarial de qualsevol poble, passa necessàriament per una mobilitat dels seus habitants i visitants sense cap restricció de ningú tipus, ja sigui per raons econòmiques, de mancança de transport públic i adaptat, per falta de infraestructures i molt menys encara si es per raons de mancança de idees lògiques i sostenibles a l’hora de planificar-hi.

Al nostre municipi, Vilamarxant, ha passat per diferents etapes on la planificació en matèria de mobilitat ha estat supeditada a la propaganda electoralista i de foto de premsa, si mes no, que a la voluntat reial de ficar al abast de totes les ciutadanes i ciutadans del nostre poble, dels mitjos necessaris per fer de Vilamarxant un poble accessible, amable i agradable de visitar i de viure i fins i tot de esser atractiu per les empreses tant industrials com turístiques, aprofitant l’entorn privilegiat del que disposem, amb un paratge natural com el de les Rodanes, pulmó verd de València a tan sols vint-i-cinc kilòmetres, però en compte d’això som coneguts con el mal nom de “poble illa”, un poble que al seu voltant es troba poblacions com Riba-Roja de Túria, Cheste o Llíria, a tan sols, no arriba a deu kilòmetres, poblacions conegudes per la seva importància industrial, cultural i fins i tot esportiva com ara Cheste que es coneguda internacionalment per el circuit “Ricardo Tormo” on es celebra el mundial de motos, o l’Hospital Comarcal de Llíria, i que malauradament no disposem d’un transport públic que ens permetre la mobilitat normalitzada, i accessible entre les poblacions i molt menys a l’Hospital, per no parlar de la deficient línia de transport d’autobús a València, amb vehicles de dubtosa utilització, no adaptats, amb un cost al ciutadà per bitllet molt car i unes despeses de les arques municipals de mes de 95.00,00€ a l’any, i a mes a mes, un servei prorrogat des de juliol de 2015.

Al voltant del 2009 estava previst segons el anuncis en premsa i declaracions dels polítics de torn com ara “la línea 5 de Metro irá desde Riba-Roja y Vilamarxant al Aeropuerto” com apareixia al diari 20 minutos “El presidente de la Generalitat, Francisco Camps, se reunió ayer con los alcaldes de Manises, Riba-Roja y Vilamarxant para hablar del proyecto”, o LAS PROVINCIAS el 16 de maig de 2007, en la visita del Conseller de Infraestructures declarà: “La estación estará ahí, donde ahora se hallan esos nispereros, explicó García Antón sonriente a alguien de la comitiva de la visita, después de que antes se lo hubiese dicho el alcalde Vicente Betoret”, crec que encara estan els nesprers.

Recentment el President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, anuncià que es reprendria les obres per acabar la T2 del metro, amb la seva voluntat de formalitzar les obres ja començades, es per axó que des de PODEM Vilamarxant demanem que també se reobriga el projecte de la Línia 5 del metro, i se realitzi la prolongació de la mateixa de Riba-Roja de Túria a Vilamarxant i Llíria, tal com al seu moment se va anunciar.

Però a les hores es urgent, implementar per mig de la Conselleria un servei de transport públic i adaptat que garanties l’enllaç entre la població de Vilamarxant i Riba-Roja de Túria, conciliant tots els horaris de metro, de dilluns a diumenge inclòs els dies festius, fins a l’estació de metro, i a mes a mes, l’enllaç entre la població de Vilamarxant i Llíria conciliant tots els horaris d’autobús d’enllaç a l’Hospital Comarcal de Llíria.

Es necessari recordar que Vilamarxant no més té un autobús que els diumenges i festius no presta servei, lo que fa que la població es queda totalment incomunicada sense servei públic de transport.

Per aquest motiu, i per mig de la CUP Vilamarxant Junts Podrem i el seu regidor Salvador Bonet presentem una Moció al Plenari de Juliol en aquest sentit, tot i que aquesta qüestió implica a mes pobles de la comarca, seria recomanable fer actuacions conjuntes per tal de desenvolupar el transport públic comarcal, no tan sols en lo que afecta al metro, si mes no, al conjunt de poblacions que no estan enllaçades entre sí i que fa quasi impossible la mobilitat entre els ciutadans i per extensió el desenvolupament social i econòmic de la comarca.

Des de ací, faig una crida a tots els partits polítics i entitats cíviques i socials, per treballar conjuntament i resoldre d’una vegada aquest greu problema, que ens afecta tant socialment, econòmicament i des de el punt de vista d’atenció sanitària i educatiu, prou de promeses buides i electoralistes, no volem almoines si mes no, allò que es just.

Salvador Bonet i Vidal PODEM Vilamarxant

Espacio Publicitario

Deja un comentario