Espacio publicitario

Cercle-IdEA proposa a l’Equip de Govern que, per a solucionar el problema de nitrats, es connecte la urbanització a la xarxa de distribució d’aigua potable de la resta del municipi.

Després que en març d’enguany tornava a baixar el nivell dels nitrats de l’aigua potable de la urbanització per baix dels 50 miligrams per litre, segurament com a conseqüència de les pluges d’este hivern, el contingut de nitrats ha tornat a situar-se en 59 mg/l des de juny, i no sembla que vaja a millorar.

El subministrament d’aigua potable al municipi d’Alginet es porta a cap a través de dos xarxes de distribució. Per una part, l’empresa EGEVASA gestiona el subministrament d’aigua del casc urbà i la urbanització de San Patricio i, d’altra banda, l’empresa Gestión Conjunta de Abastecimientos SL, gestiona el subministrament d’aigua de la urbanització Los Lagos, obtenint cada empresa l’aigua d’un pou diferent. EGEVASA, ho fa d’un pou situat a Picassent, del qual s’abasteixen també Benifaió, Almussafes, Sollana, el polígon industrial de la Ford i la presó de Picassent; i, Gestión Conjunta, obté l’aigua d’un pou situat a la pròpia urbanització.

Per això, encara que tradicionalment el subministrament d’aigua al casc urbà d’Alginet ha tingut problemes de nitrats, per la qual cosa en 2006 ja es va es construir la planta d’Osmosi Inversa, la urbanització Los Lagos s’havia lliurat fins ara d’eixe problema. Però, ara mateix, la situació ha canviat, sembla que de manera irreversible, a mitjà termini, i tot el municipi té el mateix problema.

Per això, en el passat Ple de juliol, el Grup Municipal Cercle-IdEA va proposar a l’equip de govern que, entre les inversions que estan pensant dur a terme amb el Romanent de Tresoreria de 2016, aproximadament un milió d’euros, consideren la possibilitat de fer la connexió de la xarxa de distribució d’aigua potable de la urbanització a la de la resta del municipi. Així, la urbanització deixaria de dependre dels pous actuals dels quals es subministra, i els veïns de Los Lagos es podrien beneficiar també del funcionament de la planta d’Osmosi Inversa de que disposa el municipi, que actualment està permetent rebaixar els 59 mg/l que també té l’aigua del pou de Picassent, als 49 mg/l en que finalment es subministra en el casc urbà i San Patricio.

Aquesta podria ser, ha afirmat el portaveu de Cercle-IdEA, «la solució transitòria mentre Alginet es connecta definitivament a la planta potabilitzadora de la Ribera, com ha sol·licitat l’Ajuntament a Conselleria, abandonant així el subministrament des dels pous; una solució que, a l’estar ja la connexió feta entre la urbanització i la resta del municipi seria integral per a tot el poble, i la inversió que proposa Cercle-IdEA es reaprofitaria, sent esta l’avançament d’una part de la solució definitiva per al problema dels nitrats que afecta al nostre poble».

Grup Municipal Cercle-IdEA Alginet

Espacio Publicitario

Deja un comentario