Inicio LA VEGA BAJA/EL BAIX SEGURA Guardamar del Segura REGLAMENTO REGULADOR DE LA CONCESIÓN DE SUBVENCIONES MUNICIPALES AL ALQUILER SOCIAL. APROBACIÓN,...

REGLAMENTO REGULADOR DE LA CONCESIÓN DE SUBVENCIONES MUNICIPALES AL ALQUILER SOCIAL. APROBACIÓN, SI PROCEDE.

0
92

El pasado jueves, 31 de agosto de 2017, se aprobó en el Pleno de Guardamar la ordenanza que regula las ayudas y subvenciones al alquiler social por parte del ayuntamiento.
Estas ayudas se financian con los presupuestos municipales en una partida exigida por Queremos Guardamar en la negociación de nuestro voto para los presupuestos municipales.

Queremos Guardamar manifesta la seua satisfacció perquè hui portem al ple aquesta ordenança que regula una demanda social des de fa anys, i que, sent molt necessària, fins ara cap equip de govern anterior l’havia afrontada.

Les aïdes al lloguer social per a famílies i persones que no poden pagar el lloguer i els serveis bàsics de l’habitatge són una reivindicació de la ciutadania representada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la qual és coneixedora de la necessitat que tenen aquestes persones d’un rescat ciutadà.

També és una reivindicació d’alguns propietaris dels habitatges, els quals ens han manifestat que els seus inquilins són bones persones, que ja porten molts anys vivint en ells i que per causa de la crisi tenen dificultats amb el pagament del lloguer, i que no es mereixen el seu desallotjament per aquest motiu.

Encara que necessària, per a Queremos Guardamar aquesta mesura no és suficient. La nostra Constitució i el nostre Estatut d’Autonomia estipulen que tota la ciutadania té dret a un habitatge i a uns ingressos dignes. Considerem que els ingressos mínims que necessita tota persona haurien d’estar coberts mitjançant una Renda Bàsica Universal i Incondicional acompanyada d’altres mesures socials com garantir l’accés a un habitatge digne, què inclourà també els serveis bàsics de subministrament d’energia i d’aigua.

Queremos Guardamar seguirà donant suport a la ciutadania i als Moviments Socials en aquestes reivindicacions dels Drets Humans, perquè hi ha estudis, i diferents propostes de finançament, que serà possible la seua aplicació.

Per no comptar amb majoria absoluta en aquesta legislatura, Queremos Guardamar ha aconseguit negociar el valor del seu vot en reivindicacions socials, com ara la renda Local d’Inserció i, potser a partir de hui, aquesta Subvenció al Lloguer Social, amb dues mesures, d’aplicació municipal exclusiva d’aquest ajuntament.

Només cal que aquest equip de govern activarà tots els recursos i mecanismes necessaris perquè la informació i els fons destinats a aquesta finalitat arriben, com més aviat millor, als seus demandants.

Queda demostrat que, amb bona voluntat política i amb intenció de destinar part dels recursos econòmics a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania, es pot aconseguir.

Aprofitem l’ocasió per reivindicar, com ho fa la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca: SÍ ES POT! ¡SÍ SE PUEDE!

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR