Espacio publicitario

Massamagrell celebra la 32a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord

Persones provinents de 77 centres escolars van acudir en suport de la llengua valenciana

Massamagrell va ser l’escenari el diumenge passat 7 de març de la 32a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord que va atraure a un gran nombre de persones provinents de 77 centres escolars en suport de la llengua valenciana.

La jornada va començar a les 10:30 hores amb dos cercaviles des dels col·legis Sant Joan Evangelista i Verge del Rosari on els protagonistes eren els centres escolars. Escoles infantils, col·legis, instituts i escoles d’adults van participar en aquesta multitudinària marxa acompanyats amb música tradicional valenciana per la Colla de Dolçainers i Tabalers de l’Horta Nord i la Unió Musical de Massamagrell fins arribar a la plaça de la Constitució.

A partir d’aquell moment van començar les activitats que havia preparat l’organització: tallers de ràdio, manualitats, jocs tradicionals, photocalls i actuacions de teatre del grup municipal Teatrevesteatre van ser algunes de les propostes d’aquesta Trobada.

Al migdia es va visitar el mural commemoratiu instal·lat en el passeig Rei En Jaume com a record d’esta Trobada 2019, i seguidament els assistents van poder gaudir de les danses populars del grup Massadansa i els tocs típics de campanes a càrrec de la Colla de Campaners de l’Horta Nord.

La Trobada 2019 va concloure després de dinar amb un flashmob protagonitzat pels centres d’educació primària locals i el concert del grup Carraixet.

Va ser un dia on es va reivindicar la importància de la llengua local a través d’activitats enriquidores per als xiquets i xiquetes que van aprendre i es van relacionar amb gent dels pobles de la comar

Massamagrell celebra la 32ª edición de la Trobada de Escoles en Valencià de la Horta Nord

Personas provenientes de 77 centros escolares acudieron en apoyo de la lengua valenciana Massamagrell fue el escenario el pasado domingo 7 de marzo de la 32ª edición de la Trobada de Escoles en Valencià de la Horta Nord que atrajo a un gran número de personas provenientes de 77 centros escolares en apoyo de la lengua valenciana.

La jornada empezó a las 10:30 horas con dos pasacalles desde los colegios Sant Joan Evangelista y Verge del Rosari, donde los protagonistas eran los centros escolares. Escuelas infantiles, colegios, institutos y escuelas de adultos participaron en esta multitudinaria marcha acompañados con música tradicional valenciana por la Colla de Dolçainers i Tabalers de l’Horta Nord y la Unión Musical de Massamagrell hasta llegar a la plaza de la Constitució.

A partir de ese momento comenzaron las actividades que había preparado la organización: talleres de radio, manualidades, juegos tradicionales, photocalls y actuaciones de teatro del grupo municipal Teatrevesteatre fueron algunas de las propuestas de esta Trobada.

A mediodía se visitó el mural conmemorativo instalado en el paseo Rei En Jaume como recuerdo de esta Trobada 2019, y seguidamente los asistentes pudieron disfrutar de las danzas populares del grupo Massadansa i los toques típicos de campanas a cargo de la Colla de Campaners de l’Horta Nord.

La Trobada 2019 concluyó después de comer con un flashmob protagonizado por los centros de educación primaria locales y el concierto del grupo Carraixet.

Fue un día donde se reivindicó la importancia de la lengua local mediante actividades enriquecedoras para los niños y niñas que aprendieron y se relacionaron con gente de los pueblos de la comarca.

Espacio Publicitario

Deja un comentario