Espacio publicitario

Fòrum de Debats analitza els crims d’Estat i de l’extrema dreta que es perpretaren durant la Transició.

València, 21 de gener de 2020.

Aquest dijous 23 de gener, a les 12 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, es farà una roda de premsa per presentar la campanya ‘Exigisc justícia, judici a Martín Villa’. La campanya, que porten endavant diferents col·lectius de tota Espanya, reclama justícia pels crims d’Estat i de l’extrema dreta que es perpetraren durant la Transició, quan l’exministre franquista citat era el responsable d’Interior. Martín Villa està imputat en la causa que es duu a Argentina contra els crims franquistes. La jutgessa Servini, responsable d’aquest procés, ha anunciat que vindrà a Espanya el proper mes de març a prendre-li declaració.

En aquest context, també es farà a La Nau, a les 19 hores del mateix dijous, la taula redona ‘Impunitat i víctimes de crims d’Estat i de l’extrema dreta en la Transició’, que s’emmarca en la programació del Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Esport i tindrà lloc a l’Aula Seminari A, amb entrada lliure fins que es completen les places disponibles. Sobre l’acte de la vesprada obert al públic:

http://links.uv.es/dZtWm9p

Entre 1975 i 1980, cent setanta-quatre persones van ser víctimes mortals de l’acció de membres dels cossos de seguretat de l’Estat i de grups d’extrema dreta en diferents llocs d’Espanya. La majoria d’aquests crims o bé han quedat impunes fins hui, o bé van ser tractats amb una gran indulgència per part de la justícia.

Dia: Dijous, 23 de gener de 2020.

Hora: 12 hores.

Lloc: Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural de la Nau de la Universitat de València (carrer de la Universitat, 2), València.

Hi intervindran: Sabino Quadra, representant de ‘San Fermines 78 gogoan’, exdiputat d’Amaiur i autor del llibre ‘No os importe matar’; Llum Quiñonero, presidenta d’‘Acció Ciutadana Contra la Impunitat del Franquisme al País Valencià’, exdiputada autonòmica de Podem i autora del llibre ‘Miquel Grau 53/1977’; Lucila Aragó, portaveu d’‘Acció Ciutadana Contra la Impunitat del Franquisme/Plataforma de Suport a la Querella Argentina-País Valencià’, i Alfons Cervera, escriptor i coordinador de Fòrum de Debats.

Espacio Publicitario

Deja un comentario