Espacio publicitario

El passat ple del 4 de juliol des de Podem i l’Esquerra vàrem presentar una proposta d’urgència per la greu situació a la frontera amb el Marroc. Des dels nostres espais polítics defensem una política migratòria diferent, que respecte i pose per davant els drets humans, amb vies legals i segures per a migrar. És absolutament inadmissible que des de Espanya estem perpetuant aquesta política migratòria que està faltant als drets humans.

Una vegada presentada la proposta d’urgència el PSOE de Riba-roja, va argumentar que no considera que fora urgent i va votar en contra de la mà de Vox. Per tant, no vàrem poder debatre la moció, ja que solament votarem a favor Podem, l’Esquerra i Compromís, i l’abstenció de Ciutadans i Partit Popular.

El portaveu del grup municipal de l’Esquerra, Jose Manuel Gallardo fa referencia a què hem de ser conscients de que lo que ha ocorregut ha sigut una massacre, on hi ha més de 37 persones assassinades i més de 80 persones ferides. Estem parlant de persones que estan huit d’una realitat on li neguen els seus drets civils i polítics, de la persecució i de situacions de vulnerabilitat. La resposta de les autoritats va ser absolutament lamentable i per tant, ha d’haver una investigació on es determinen les responsabilitats.

A més a més, les paraules del president del govern Pedro Sánchez, fent referència a que les actuacions varen estar ben resoltes per part de la policia marroquí i per part de la policia espanyola, i no fer ninguna menció a les víctimes mortals es absolutament lamentable i denota molt poca sensibilitat amb els drets humans.

La portaveu del grup municipal Podem Riba-roja lamenta que Europa no proporcione vies segures a persones que fugen de guerres i pobressa, a més a més quan estes situacions són ocasionades per occident ja que som qui exploten els seus recursos.

Hem de treballar per un canvi en les polítiques migratòries, no podem consentir que cada any milers de persones s’hagen de jugar la vida per arribar a un lloc segur i que moltes moren a la frontera sud i a la Mediterrània.

El futur d’una persona no pot estar condicionat pel lloc on naix o el color del seu passaport.

Espacio Publicitario

Deja un comentario