Espacio publicitario

Cercle-IdEA denuncia que aquesta operació, que està fent-se sense ninguna transparència, no resol el problema dels nitrats en l’aigua potable de la urbanització

La cessió es produiria en el marc d’una operació a tres bandes entre l’actual empresa gestora de l’aigua de Los Lagos, Gestión Conjunta de Abastecimientos SL, l’ajuntament d’Alginet i EGEVASA, que és l’empresa gestora del servei d’aigua potable del casc urbà.

Des de l’Equip de Govern, tant l’anterior alcalde de Compromís, com l’actual de Socialistes d’Alginet, han manifestat en reiterades vegades la seua voluntat que EGEVASA passe directament a gestionar el servei de l’aigua potable de la urbanització; però aquesta, no és una operació tan senzilla com podria semblar a primera vista.

Gestión Conjunta es la propietària de la parcel·la on es troba el pou del que s’extrau l’aigua per abastir Los Lagos, que es troba a la mateixa urbanització, i la titular del dret per a extraure eixa aigua. Però l’aigua és un bé de domini públic, no té propietaris particulars, sinó que el dret per a extraure-la és una concessió administrativa que, com totes les concessions, o s’exerceix o retorna a l’Administració, no es pot transmetre eixe dret directament entre particulars, ni comerciar amb ell.

Per això, l’operació per al canvi en la gestió que vol fer l’Ajuntament està fent-se de manera que el propi Ajuntament siga el nou propietari de la parcel·la on es troba el pou; i EGEVASA compre l’actual empresa gestora del servei d’aigua potable de Los Lagos, de manera que la concessió, nominalment, no canviaria de titular. Però, a continuació, l’Ajuntament inclouria este servei de la urbanització, en el contracte que té amb EGEVASA per a la gestió de l’aigua del casc urbà, assegurant-li eixe negoci fins a l’any 2031, que seria quan acaba el contracte actual que té EGEVASA amb l’Ajuntament, per a gestionar l’aigua potable de la resta del municipi.

De fet, Gestión Conjunta ja ha iniciat els tràmits per a portar a cap la cessió de la parcel·la on està el pou a l’Ajuntament, i contactes entre les dos empreses fa mesos que està hi havent-ne per vore com tanquen l’operació de compra-venda.

Des de Cercle-IdEA es qüestiona però tota aquesta operació, “en primer lloc, perquè EGEVASA ha manifestat que vol repercutir després el cost de la compra als usuaris, quan els usuaris no tenen perquè pagar per un dret que concedeix l’Administració, però principalment, perquè passarien a pagar més del que ja estan pagant actualment per una aigua que, a més a més, no és potable, ja que des de fa mesos les analítiques de l’aigua estan mostrant un contingut de nitrats de 59 miligrams per litre. Com venim apuntant des de Cercle-IdEA, la solució per a l’abastiment de l’aigua a Los Lagos passa per la connexió de la urbanització a la resta de la xarxa d’aigua del municipi, per a que es pogueren beneficiar de la planta d’osmosi i, a mitjà termini, per fer la connexió a la xarxa d’aigua de La Ribera per a tot el municipi d’Alginet”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario