Espacio publicitario

Reinvidiquem el tren també per a l’ús excursionista!  El 27 de març, nova excursió de Salvem el Tren: d’Agres a Ontinyent

  • Eixida: 8.50 h des de l’estació de tren d’Alcoi (8.55 des de Cocentaina)
  • Caminarem des de l’estació d’Agres fins a Ontinyent, utilitzant el tren per a aproximar-nos als punts d’eixida i d’arribada
  • Abans d’agafar el tren de tornada, a l’estació d’Ontinyent participarem en una concentració per la millora de la línia Alcoi-València

La Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat,  ha convocat una nova activitat en defensa de la línia ferroviària Alcoi-València per al pròxim diumenge 27 de març.

Es tracta d’una excursió des d’Agres fins a Ontinyent utilitzant com a mitjà de transport el tren. Amb aquesta activitat, a més de promoure l’ús del tren, es vol reivindicar la importància que té aquest mitjà també per a l’ús excursionista, ja que permet aproximar-se als punts d’eixida i d’arribada de nombroses excursions per les nostres comarques sense haver d’utilitzar els vehicles particulars. 

L’excursió començarà amb tren des l’estació d’Alcoi o des del baixador de Cocentaina, per a desplaçar-se fins a Agres. Des d’allí començarà l’excursió a peu cap a Ontinyent, des d’on es tornarà novament en tren als punts d’origen.

És un itinerari senderista d’uns 12 km, amb una dificultat moderada. Passarem per l’ermita de la Mare de Déu de la Llum i per la cova de les Finestres, per a dirigir-nos després pel camí del Torrater fins a l’estació de tren d’Ontinyent, des d’on tornarem.

Però abans d’agafar el tren, estarem des de les 15.15 h a l’estació d’Ontinyent per a sumar-nos a la concentració ciclista que s’hi farà en defensa de la línia Xàtiva-Alcoi. Eixa concentració serà l’últim acte de la programació de la I Trobada Cicloturista d’Alforges de la Vall d’Albaida, organitzada pel col·lectiu Ontinyent en Bici i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Salvem el Tren convida a participar tota la gent que vulga compartir un matí de senderisme i de reinvindicació. L’eixida serà a les 8.50 h des de l’estació d’Alcoi (les 8.55 des de Cocentaina); el tren de tornada des d’Ontinyent eixirà a les 15.46 h.

La Plataforma recomana portar calçat còmode i dur aigua, esmorzar i dinar. Així mateix indica que no cal inscripció prèvia i que cadascú ha d’adquirir el bitllet de tren pel seu compte (si podeu, compreu-lo abans en la web de RENFE, per a facilitar el treball del revisor).

 ➜ Si no voleu arribar tard, tingueu en compte que la nit de dissabte a diumenge hi haurà un canvi d’hora. A les 2 haurem d’avançar el rellotge a les 3.

DIUMENGE 27 DE MARÇ DE 2022 

08:50 • 🚉 Eixida des de l’Estació d’ALCOI 
08:55 • 🚉 Eixida des de l’Estació de COCENTAINA 
09:06 • 🚉 Arribada a l’Estació d’AGRES 

Ruta senderista Estació d’AGRES – Estació d’ONTINYENT pel camí del Torrater amb visita a La Cova de les Finestres d’Alfafara 📷

🎒 Caldrà dur esmorzar i dinar 🥪

15:30h • 🚉 CONCENTRACIÓ a l’Estació d’ONTINYENT convocada pel Col·lectiu Ontinyent en Bici 

15:46 • 🚉 Eixida des de l’Estació d’ONTINYENT 
16:01 • 🚉 Arribada a l’Estació d’AGRES 
16:12 • 🚉 Arribada a l’Estació de COCENTAINA 
16:19 • 🚉 Arribada a l’Estació d’ALCOI 

Espacio Publicitario

Deja un comentario