Espacio publicitario

Cercle-IdEA critica la mala gestió de Sd’A i el PP, que fa que es tornen a perdre més subvencions

L’equip de govern ha tardat més d’un any en reaccionar per a cobrir les places d’auxiliar administratiu amb l’adhesió al servei de la Mancomunitat de la Ribera Alta de selecció de personal interí mitjançant borsa de treball temporal.

La Diputació de València va transferir l’any passat a l’ajuntament d’Alginet una subvenció finalista que ascendia a un total de 345.422,00 €, per a finançar les despeses anuals que comporta el funcionament de l’Equip Base de Serveis Socials, conformat per quatre treballadores socials, una d’elles a temps parcial, un psicòleg, dos educadores socials, un assessor jurídic i dos administratius.

No obstant això, este Equip Base va estar tot l’any passat sense tindre cobertes les dos places d’auxiliars administratius i la plaça de Treballador/a Social a temps parcial amb que comptava.

I per este motiu, l’Ajuntament d’Alginet no ha pogut justificar com a gasto quasi un terç de la subvenció rebuda, de manera que ara haurà de retornar 103.148,80 € de la subvenció i, a més, pagar 4.747,67 € addicionals en concepte d’interessos, pels diners rebuts.

D’aquesta manera, des de Cercle-IdEA consideren que el perjudici que l’equip de govern ocasiona al municipi és doble, perquè no és només que per la seua falta de previsió es perden subvencions sinó que, a més a més, la falta de personal ha redundat en un empitjorament del servei que es presta a la ciutadania des de Serveis Socials.

En este sentit Cercle-IdEA critica les dificultats que els usuaris es troben a l’hora de voler accedir a les dependències on es troben els Serveis Socials, atés que en no tindre els auxiliars administratius les dependències tenen l’accés restringit als usuaris.

De fet, amb el que es troben els usuaris quan arriben a l’edifici del Centre de Dia on estan les dependències, són les portes tancades i un cartell on diu que l’horari d’atenció al públic és només els dimarts de 9:00 a 14:00, i els dijous amb cita prèvia. Una cita prèvia que has de reservar telefonant a l’Ajuntament però que telefones, es posa la centraleta, i acaba connectant-se un contestador automàtic.

A dia de hui, la plaça de la treballadora social, després de més d’un any, està coberta des de principis de març, però les places dels auxiliars administratius continuen sense cobrir-se, encara que a finals de gener es va aprovar finalment l’adhesió al servei de la Mancomunitat per a poder accedir a la borsa de treball temporal per a seleccionar personal interí.

Alginet, a 4 d’abril de 2023

Grup Municipal Cercle-IdEA Alginet

Espacio Publicitario

Deja un comentario