Espacio publicitario

29 de novembre de 2023.

Ambmotiu de la celebració de la Conferència de les Parts sobre el Canvi Climàtic(COP28) en Dubai del 30 de novembre al 12 de desembre en la qual els líders mundials es reuneixen per a prendredecisions sobre les principals problemàtiques que afecten l’emergència climàtica, milers d’organitzacions climàtiques i ecologistes de nombrosos països, i a València principalment Fridays For Future-Joventut pel Clima, Aliança per l’Emergència Climàtica, Aliança pel Clima i altres organitzacions medi ambientalistes, socials i de defensa del territori, convoquen a la ciutadania a manifestar-se col·lectivament als carrers de València el dissabte 2 de desembre per a exigir la fi dels combustibles fòssils.

Amb el lema

«Davant l’emergència climàtica que JA patim: solucions i no declaracions ,aquestes organitzacions marxaran al costat de la ciutadania en la manifestació que eixirà a València des de l’avinguda del Marqués de Sotelo, en front de l’Estació del Nord, a les 18 hores, per a exigir als governs locals, autonòmics, nacionals i internacionals una resposta immediata, suficient i adequada contra l’emergència climàtica que propicie una transformació radical que pose en el centre a les persones, la ciència, la salut, la reducció de les desigualtats i la justícia climàtica.

El Manifest que es llegirà al final de la Manifestació ha sigut subscrit per nombroses organitzacionsde l’Estat espanyol i del País Valencià, i inclou les principals reivindicacions compartides, entre les quals destaquen: adaptar el nostre sistema socioeconòmic a un estil de vida basat en l’estalvi i el consum responsable; substituir urgentment els combustibles fòssils i nuclears amb energies renovables; fomentar la mobilitat activa, invertint en transport públic i prioritzant el ferrocarril de rodalia i regionals; cuidar L’Albufera i l’aigua com el bé escàs i vital que és, promovent la seua gestió pública 100%; protegir la salut de les persones disminuint la contaminació atmosfèrica; incentivar l’adaptació d’empreses i sectors econòmics insostenibles perquè a conseguisquen la neutralitat de CO₂ abans del 2030, i generen ocupacions dignes i verdes; no construir més infraestructures innecessàries com l’ampliació nord del port de València, la ZAL, la duplicació del Bypass, l’autovia CV-60, el túnel passant, les macroplantes foto voltaiques i la Línia de Molt Alta Tensió, que agreujarien l’actual situació d’emergència climàtica i esgotament de recursos; apostar per la justícia climàtica, destinar fons internacionals suficients a l’adaptació i a les pèrdues i danys dels països i comunitats més vulnerables; combatre el poder dels lobbies econòmics que s’enriqueixen a través de la crisi climàtica; i, en definitiva, crear ciutats i entorns resilients i habitables per a garantir una vida digna per a tots els habitants del planeta.


En migd’una crisi energètica i climàtica sense precedents, i en el marc d’unes relacions internacionals cada vegada més violentes, desiguals i caracteritzades per l’acaparament de recursos i la destrucció de la biodiversitat mundial, la COP28 ha de posar una data límit per a acabar amb els combustibles fòssils perquè l’enorme dependència de les nostres societats respecte dels combustibles fòssils posa en risc al planeta i el futur comú de la humanitat.

Organitzacions i plataformesadherides al manifest de la convocatòria de València:

 • Joventutpel Clima València
 • Plataforma del País Valencià per un tren públic, social i sostenible que vertebre el territori i refrede el planeta.
 • Aliança per l’EmergènciaClimàtica de València
 • Plataforma Ciudadana VALENCIA SALUDABLE
 • Greenpeace
 • La Ribera en Bici – Ecologistes en Acció
 • Intersindical Valenciana
 • CAMDE-PV
 • CIM Burkina
 • Acció Ecologista- Agró
 • A.Veïns i Veïnes B. Els Orriols – Rascanya
 • Decidim
 • Perifèries del Món
 • Iaioflautas Valencia
 • Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les energías renovables
 • XúquerViu
 • Arrels del Canvi
 • Ecologistes en AccióValència
 • ATTAC PV
 • Extinction Rebellion València
 • Coordinadora Valenciana de ONGD
Espacio Publicitario

Deja un comentario